Hoogsensitief.NL begrijpt en begeleidt hoogsensitiviteit

Team

Hoogsensitief.NL is opgezet om de eigenschap hoogsensitiviteit te verkennen, herkennen en erkennen. Dit platform biedt informatie en verwijst door naar verdieping en verbreding. Het uiteindelijk doel is hoogsensitieve personen meer zelfinzicht, handelingsperspectief en vertrouwen te geven.

De website is een samenwerkingsverband tussen oprichter en eigenaar Esther Bergsma en een tiental gast- en vaste bloggers. Onderaan de pagina vind je meer informatie over de bloggers en kun je een overzicht van hun blogs bekijken. Schrijf jij ook over hoogsensitiviteit? Wij plaatsen graag nuchtere, persoonlijke of informatieve verhalen. Mail naar info@hoogsensitief.nl.

Om veel meer ouders van hoogsensitieve kinderen en hoogsensitieve mensen te kunnen helpen leidt Esther Bergsma coaches op. De gecertificeerd HSK coaches die op deze pagina staan kennen de (wetenschappelijke) achtergronden van hoogsensitiviteit en de technieken om hoogsensitieve kinderen en hun ouders te begeleiden.

Drs. Esther Bergsma

Esther Bergsma is expert Hoogsensitiviteit en sociaal-wetenschappelijk onderzoeker. Ze is auteur van “Hoogsensitieve kinderen” en “Het Hoogsensitieve Brein“. Zij is (internationaal) spreker, trainer en registercounsellor en heeft verschillende (wereldwijde) onderzoeken naar hoogsensitiviteit uitgevoerd.

Spreker: op congressen, studiedagen en voorlichtingsavonden voor bijvoorbeeld (jeugd)artsen, (GZ-)psychologen, leerkrachten, coaches en ouders. Zoals het HSP Congres, de Dag van de Coach, de Empaths Summit, en de Sensitivity Summit. Voor aanvraag van een presentatie over Hoogsensitiviteit kunt u mailen naar info@hoogsensitief.nl.

Trainer: Esther traint professionals in de achtergronden van en praktische richtlijnen voor hoogsensitiviteit. Bijvoorbeeld door middel van het HSP Colloquium waarin in één dag een thema uitgediept wordt aan de hand van wetenschappelijke publicaties. De Kernopleidingen HSP Coach of HSK Coach, geven een onderbouwde basis voor professionals in hun praktijk. Esther coacht tevens ervaren HSP coaches die meer impact willen maken. In company dagtrainingen zijn aan te vragen via info@hoogsensitief.nl.

Onderzoeker: de resultaten van haar onderzoeken zijn verwerkt in haar boeken. Meer informatie over haar onderzoek naar HSP en Werk in Nederland zijn in dit blog te lezen en de internationale resultaten in dit blog.

Waardering: In 2017 werd Esther Bergsma gekozen tot HSP Professional van het Jaar. In 2018 en 2019 was ze finalist voor diezelfde verkiezing. In 2017 was ze genomineerd als ‘Knappe Kop’ in de Viva 400. In 2020 werd ze genomineerd voor de Vrouw in de Media Award. Veelgevraagd deskundige door de media (zie hieronder) en expert Hoogsensitiviteit voor Psychologie Magazine en Wendy Online.

Gecertificeerd HSK Coaches

Rebecca van Noort
Coach voor kinderen, jongeren en ouders.
Lisse

Sabiene Seip
NeverMindzz
Assen

Natasja Esmeijer-van Mullem
Beeldig Brein
Zelhem

Yvonne van Driel
Happy Kids Trainingen
Den Haag

Maike van der Zwalum
So Hoogsensitief
Nijmegen

Cathy Spaas
Cathy Spaas
Bocholt – België

Dree Andrea
Coach voor Anders Gevoeligen
Amsterdam

Arianne Huisman
Kindercoachpraktijk GIJZ
Barendrecht

Marloes Lurvink
L-i-f
Breda

Margrit Elmendorp
Braincare
West-Brabant / West- / Zuid-Limburg

Joke Talsma
Cedin
Drachten

Janet Sellis
CoachJanet
Zeist

Hélène Zack
Praktijk Ruggespraak
Blokker

Ida Aantjes
Opvoeden HSK
Utrecht

Kristien Taelman
Sea You Coaching
Oostende (België)

Sasja Kinds
Bij Sasja Coaching
Westerbork

Bloggers

Linda van der Kwast (1969) is schrijver en intuïtieve coach. Meer over Linda.
Rob Oele (1953) woont in Zoetermeer. Sinds 2016 is hij met pensioen. Meer over Rob.
Esther Bergsma (1972) is, net als haar twee pubers,  hoogsensitief. Meer over Esther.
Anouk Philips (1965) is zelf hoogsensitief, heel intuïtief en werkt als hsp coach in haar eigen praktijk. Meer over Anouk.
Mark van der Tol heeft zich de afgelopen tien jaar verdiept in o.a. NLP, mindfulness en hoogsensitiviteit. Meer over Mark.
Derk Eimers (1965) extrapoleert zijn recalcitrantie vanuit zijn journalistieke verleden. Meer over Derk.
Pauke Mutsaers (1962) is een hoogsensitieve zorgprofessional bij en eigenaar van Ecce! Meer over Pauke.
Sannie Alblas-Smit (1978) is coach / therapeut in Deventer, een doener en positief ingesteld. Meer over Sannie.
Joyce Boer (1982) blogt over haar ervaringen als moeder van twee HSK’s (2007 en 2009). Meer over Joyce.
Karin Rutjes (1985) is motivator, inspirator en coach op het gebied van hoogsensitiviteit. Meer over Karin.

Kyra Swanenberg (1980) is schrijfster van intuïtieve teksten.
Meer over Kyra.

Dree Andrea schrijft over het empathisch spectrum.
Meer over Dree.

Maria Schreuders is zelfstandig loopbaancoach bij Fenikscoaching.
Meer over Maria.

Jorieke Kroeze is hooggevoeligheids-deskundige en begeleider van kinderen met autisme. Meer over Jorieke.

Louise de Zeeuw werkt als verzorgende IG in de ouderenzorg.
Meer over Louise.

Linda Ronde is zelfstandig angst & HSP coach bij Leef-Gelukkig.
Meer over Linda.

Disclaimer

De intentie van platform www.hoogsensitief.nl is om content zo correct, actueel en toegankelijk mogelijk te maken. Niettemin bestaat de mogelijkheid dat informatie verouderd, onjuist of onvolledig is. Hoogsensitief.NL aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Geen rechten

Hyperlinks naar extra informatie, voorbeelden en ‘partners in hoogsensitiviteit’ zijn dienstverlenend. Ook die zijn onderhevig aan wijzigingen. Aan de geboden informatie kan derhalve geen rechten worden ontleend.

Eventuele persoonlijke gegevens die bezoekers invullen, worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn ingevuld. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Zie verder ons privacybeleid

Auteursrecht

Websitebezoekers mogen informatie uitsluitend voor henzelf (eigen kring) gebruiken met verplichte vermelding van de bron: ©Hoogsensitief.NL. Deze mag dus niet worden overgedragen, vermenigvuldigd en/of bewerkt. De illustraties zijn gemaakt door Anouk Dijkstra en zijn auteursrechtelijk beschermd.

Contactgegevens

Hoogsensitief.NL is onderdeel van WerkZorgCombinatie
Maasstraat 48
9406RC Assen
info@werkzorgcombinatie.nl
info@hoogsensitief.nl
KvK: 54443393
BTW-id: NL001469547B03

Op alle diensten en producten zijn de algemene voorwaarden 2016 van toepassing.

Lees hier meer over ons privacybeleid.

Pin It on Pinterest