(0592) 861 792 info@hoogsensitief.nl

Begrijp & Begeleid hoogsensitieve kinderen

Krijgt je kind regelmatig een woedeaanval? Barst het in huilen uit om ‘kleine’ dingen? Een hoogsensitief kind is snel overprikkeld en uit dat op deze manieren. Dat kan een groot effect hebben op de sfeer in huis. Het kan voelen of je kind situaties naar zijn hand zet. Soms lijkt alles te draaien om je hoogsensitieve kind. Je kind kan zich ook juist erg terugtrekken. Somber en verdrietig, zonder uit te kunnen leggen wat er is. Dat kan je als ouder machteloos maken: wat kun je doen om je kind te helpen?

De online-training Begrijp & Begeleid Hoogsensitieve kinderen heb ik geschreven om ouders handvatten te geven in het omgaan met hun kind. Ik zou graag willen dat ouders hun kinderen leren om te gaan met hun sensitiviteit. De wereld past zich niet aan hen aan. Dus als zij de vaardigheden leren zich staande te houden in deze wereld, zullen ze daar een leven lang profijt van hebben. De online-training bestaat uit 18 lessen. Hierin komt het BABA-methode, dat speciaal voor ouders ontwikkeld is, in duidelijke lessen tot leven. Bekijk hier de Inhoudsopgave.

 

Deze training helpt jou je hoogsensitieve kind te begeleiden.

Binnenkort verschijnt een nieuwe versie van de training.

Wat kunt u verwachten van de online-training?

 • Duidelijke uitleg en oefeningen
 • Inzicht in hoogsensitiviteit
 • Meer begrip voor gedrag van uw kind
 • Handvatten om dynamiek te veranderen
 • Praktische en nuchtere aanpak
 • Thuis in eigen tempo te maken
 • Lessen blijven je eigendom
 • Toegang tot besloten Facebookgroep

Help je kind zich staande te houden in deze overweldigende wereld:

 • emoties op een goede manier uiten;
 • opkomen voor zichzelf;
 • anders omgaan met faalangst;
 • positiever kijken naar zichzelf

Deze populaire training heeft al vele ouders geholpen de dynamiek in hun gezin te veranderen. Al dan niet in combinatie met persoonlijke consults. Dit zijn enkele reacties van ouders:

“Deze training heeft me echt nieuwe inzichten opgeleverd. Ik weet nu beter wat hoogsensitiviteit is, heb meer begrip voor mijn dochter en ons contact verloopt sindsdien prettiger”. 

“Ik raad deze training zeker aan. Het is zeer duidelijk en je kunt er als ouder veel aan hebben”.

“De kwaliteit van de lessen is hoog. De lessen hebben mij inzicht in de achtergronden van het gedrag van mijn zoon gegeven. Ik snap nu wat er bij hem gebeurt.”

“Gaat veel verder dan wat ik al gelezen heb. Hier kan ik wat mee!”

BABA-methode

De training is gebaseerd op het BABA-methode. Het door mij ontwikkelde model steunt ouders in de opvoeding van hun hoogsensitieve kind. De vier fases: Begrijp, Accepteer, Begrens en Alternatieven geven, worden uitgewerkt in overzichtelijke lessen. Je krijgt inzicht in de sensitiviteit van je kind en de dynamiek in het gezin. Je leert hoe je kunt reageren om de dynamiek te veranderen. De oefeningen helpen de theorie toepasbaar te maken op jullie situatie.

Bekijk hier de  Inhoudsopgave van de training.

Pin It on Pinterest