Hoogsensitieve kinderen; praktische leidraad voor ouders en professionals

Auteur: Esther Bergsma
Uitgever: Booklight
Prijs: €24,95
Publicatiejaar: 2016

Hoogsensitieve kinderen” is een praktische leidraad voor ouders en professionals om jeugdige hooggevoeligen te begeleiden naar een leven in pracht en kracht. Het boek is mede gebaseerd op een recent grootschalig onderzoek onder ouders met hoogsensitieve kinderen (ruim 700) en volwassenen (ruim 2000).

 

De positieve, opbouwende benadering die je leert in dit boek brengt rust, inzicht en overzicht in jouw leven en dat van je kind. Het resultaat: een kind dat leert omgaan met zijn bijzondere eigenschappen, zodat het opgroeit tot een wijs, krachtig én gelukkig hoogsensitief mens.

 

Dr. Elaine Aron: Hoogsensitieve kinderen is a much needed handbook…. Esther Bergsma has advanced the research on these children in new directions….”.

Lees hier wat de pionier op het gebied van hoogsensitiviteit schrijft over dit boek.

Schrijf hier jouw recensie voor dit boek.
Bestel het boek hier. 

Het Hoogsensitieve brein. Waarom je een vis niet moet vragen in een boom te klimmen.

Auteur: Esther Bergsma
Uitgever: Booklight
Prijs: €24,95
Verschijningsdatum: 10/6/19

Hoe kan het dat hoogsensitieve personen informatie zo anders opmerken, verwerken en intenser reageren? Waarom ervaren ze vaak stress en sociale afwijzing?

Sinds de Amerikaanse psychologe Elaine Aron eind jaren negentig de naam ‘hoogsensitiviteit’ introduceerde, zijn er evenveel zinnige als onzinnige uitspraken gedaan over deze eigenschap. In dit boek presenteert Esther Bergsma de laatste wetenschappelijk inzichten over de werking van het ‘hoogsensitieve brein’, dat op veel vlakken aantoonbaar verschillend functioneert van dat van niet-hoogsensitieve mensen.

Ze ontwikkelde op basis van die wetenschappelijke inzichten een model dat handvatten biedt aan professionals in de gezondheidszorg, het onderwijs en aan therapeuten en coaches die zich willen verdiepen in hoogsensitiviteit.

Haar doel: dat iedereen – en vooral de hooggevoelige zelf – deze eigenschap beter begrijpt én waardeert. Hoogsensitiviteit biedt ongekende talenten die pas duidelijk worden als we de vis niet langer vragen te klimmen, maar zijn kwaliteiten als zwemmer erkennen.

Lees de inhoudsopgave en inleiding in dit Inkijkbestand.
Meer over het boek op: www.hoogsensitievebrein.nl. Lees bijvoorbeeld de recensies van professionals of lees het laatste nieuws. En bestel je exemplaar hier.

Pin It on Pinterest