Intensief

Ik vond het best intensief de afgelopen tijd. Met een eigen bedrijf, een zoon die toe is aan de basisschool en de uitdagingen die ik al met mij zelf heb 🙂 Tijd om mezelf echt goed op te laden was er veel minder. Fynn is enig kind en kan heel pittig zijn omdat hij zo’n sterke wil heeft. Hij vraagt dus veel aandacht en we kunnen behoorlijk botsen. Normaal kan ik vaak terugvallen op de opa’s en oma’s maar de eerste maanden was dit natuurlijk niet echt mogelijk.

Overspoeld

Vooral de beginperiode vond ik mede daarom erg zwaar, omdat we natuurlijk elke dag werden overspoeld met informatie. Alles wilde ik volgen, ik keek elke dag naar Jinek. Het journaal kijk ik nooit maar in die beginperiode heb ik het vaak aan gezet. In mijn hoofd ben ik er ontzettend veel mee bezig geweest.

En ook allerlei complottheorieën hebben de revue gepasseerd. Iedereen heeft wel dingen mee gemaakt in zijn of haar leven waardoor je soms een beetje het vertrouwen in de mensheid verliest. En dan ga je soms gekke dingen denken. Het is vooral belangrijk dat we ons gezonde verstand blijven gebruiken en ons gevoel volgen. Dat de overheid het beste met ons voor heeft. Dat ze fouten maken en dat er soms belangenverstrengeling voorkomt is niet meer dan logisch.

Voordelen

Maar om nog weer even terug te komen op die beginperiode, er zitten natuurlijk ook voordelen aan de hele situatie. Ondanks dat ik heel extravert ben was het soms ook wel even lekker dat er wat minder moest. Etentjes, verjaardagen en dergelijke. Ik ben zo’n type als ik er eenmaal ben is het fantastisch maar ik moet wel vaak een drempel over. Vooral als ik thuis lekker aan het relaxen ben. Dus alles heeft ook zeker zo zijn voordelen.

Bewuster leven

Uiteindelijk heeft deze hele crisis onder aan de streep natuurlijk een hoop voordelen. Ik ben wel echt anders gaan kijken naar dingen. Ik ben vegetarisch gaan eten en probeer op andere gebieden ook veel bewuster om te gaan met het milieu. Minder de auto te pakken en dergelijke. Want hoe mooi waren die beelden waarop we te zien kregen hoe goed de natuur reageerde op minder uitlaatgassen. Als hss’er word ik daar heel erg blij van. Want ik kan me behoorlijk zorgen maken over waar het met deze wereld heen gaat en hoe dat voor mijn zoontje zal zijn. Natuurlijk maken ook niet hsp/hss’ers zich zorgen maar vaak is dit toch op een ander niveau. Als ik zie hoe snel mijn man dingen los kan laten, dat is echt wonderbaarlijk.

Sterker

Ik heb 2,5 jaar geleden natuurlijk een behoorlijke burn-out gehad en heb geleerd me niet alles zo ontzettend aan te trekken. En ik ben heel erg blij dat ik zo goed uit die periode ben gekomen en dat ik nu zoveel sterker in mijn schoenen sta. Ik weet niet hoe ik deze periode anders door was gekomen. En toch zal er altijd meer onrust in mij zijn en dat heb ik nu geaccepteerd. Ik ben er pas in februari achter gekomen dat ik hoogsensitief ben, net op tijd zou je kunnen zeggen. Nu weet ik eindelijk waar alles vandaan komt en heb ik alles in deze moeilijke periode ook beter kunnen herleiden.

De wereld is mooi

Laten we er ondanks deze moeilijke periode iets moois van blijven maken met zijn allen. Laten we ons in elkaar blijven verplaatsen en elkaar helpen waar nodig. Ik heb al zoveel hulp gehad de afgelopen periode, van familie, mijn buurvrouw en ook van mede hsp/hss’ers. De wereld is ondanks alles ook ontzettend mooi, laten we dat nooit vergeten!

 

Selma, 33 jaar en woont in Zoetermeer met man en zoontje van bijna 4 jaar. Na 2,5 jaar op zoek te zijn geweest naar wie ik ben en wat ik wil zit ik nu in een onwijs goede flow. Ik kom erachter dat ik veel creatiever ben dan ik dacht en ben met allemaal leuke dingen bezig. Een blog, opleiding en parttimebaan bij mijn man in het bedrijf. Ik hoop anderen te inspireren en motiveren, zodat we deze wereld met elkaar een stukje mooier kunnen maken. Lees meer op haar website Now We Are Free.

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest