Coronatijd. Iedereen beleeft het zo verschillend. Vreselijk voor de mensen die een dierbare zijn verloren, en geen waardig afscheid hebben kunnen nemen. Ik prijs mij gelukkig dat al mijn vrienden en familie gezond zijn.

Single

Op dinsdag 10 maart werden wij van ons werk naar huis gestuurd. Vanaf dat moment was thuis werken de standaard. Als single (van 29 jaar) wordt je wereld dan ineens wel heel erg klein. Ik zag alleen nog een buurman tijdens het sporten in het park, en mijn ouders (want die kon ik echt niet missen). Allemaal op 1,5 meter afstand. En ik knuffel mijn ouders áltijd!

Overigens wist ik toen nog niet dat ik een HSP was.
Ik voelde mij op dat moment goed, maar tegelijkertijd was ik enorm bang dat ik door de eenzaamheid in een gat zou vallen, alweer. Twee jaar geleden had ik een lastige periode, waarbij ik door een diep dal ben gegaan. Dat wilde ik niet nog eens meemaken.

Aan mezelf werken

Op dat moment besloot ik om aan mijzelf te gaan werken. Om mijzelf fysiek nog beter te gaan voelen (want ja, ik had toch genoeg tijd om te sporten), maar vooral ook mentaal. Ik wilde sterker worden. Ik ben anders gaan eten om mijn energieniveau te verbeteren en mijn allergieën te verminderen.

Ik ging naar de chiropractor om blokkades weg te halen in mijn lichaam. Daar kwam ik in aanraking met coaching. Een methode waarbij blokkades die vanuit trauma’s en negatieve emoties zijn opgebouwd, worden opgeheven. Ik begon te vertellen over dat ik vaak emoties van anderen overneem en dat ik daar last van heb. ‘Hoogsensitief?’, vroeg ze mij. ‘Nee, denk het niet’, zei ik. ‘Hoogsensitief’, zei ze nogmaals. Deze keer was het geen vraag.

HSP

Ik keek haar een tijdje aan zei vervolgens: ‘zo heb ik het nog nooit bekeken’. ‘Precies’ zei ze. Eenmaal thuis ging ik direct Googlen: ’Beantwoord deze 22 vragen of te zien of je HSP bent’. Ik kon ze allemaal met ‘ja’ beantwoorden. Vanaf dat moment ging er een wereld voor mij open. Alle gekke momenten, stemmingswisselingen en gedachten kregen een verklaring.

De coaching heeft mij enorm geholpen om nog positiever in het leven te staan en om te gaan met mijn HSP. De coach zelf was ook HSP, dus we hebben regelmatig kunnen lachen om herinneringen die ik ophaalde uit het verleden, die nu ineens logisch werden.

Positieve verandering

Het mooiste compliment is nog dat zelfs mijn vriendinnen mijn positieve verandering zien. In deze korte tijd dat ik erachter ben gekomen dat ik een HSP ben, heb ik eindelijk een manier gevonden om met mijzelf om te gaan.

Deze coronatijd heeft mij heel veel gebracht. Voor mij ging het leven voor Corona veel te snel. Altijd afspraken, sociale druk en nooit eens echt rust. Nu staat het leven eindelijk op pauze en kan ik mij focussen op degene die echt belangrijk is: ik. Ik kom er nu achter dat ik niemand nodig heb om gelukkig te zijn en dat is het fijnste gevoel dat er bestaat!

 

Marcha Toonen is een 29-jarige single HSP’er die dit pasgeleden heeft ontdekt. Dankzij Corona. Na 29-jaar eindelijk een label dat haar perfect past. In korte tijd zijn veel dingen voor haar verklaarbaar geworden: stemmingswisselingen, intens kunnen genieten van idioot kleine dingen, gevoelens van anderen overnemen en rust soms heel hard nodig hebben. Nu leert ze zichzelf pas echt kennen.

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest