In de tijden van Corona werd het wat rustiger in de praktijk.
Even geen les geven aan de cursisten van de deugden yoga groepen, wel nog Life coach gesprekken online voeren met cliënten.
Mooi en bijzonder om te zien dat er ook via online gesprekken hele mooie resultaten op gevoelsniveau voor de cliënten werden bereikt. Wel merkte ik dat er van mij als Life coach meer werd gevraagd, het online werken vraagt veel focus en voelt intensiever.

Doordat er in deze corona tijd wat meer ruimte ontstond in de praktijk, kreeg ik zelf meer ruimte om dat wat in mij nog naar boven wilde komen vorm te geven.

Zo ontstond er meer ruimte voor stilte, overal om me heen werd het stiller en ik merkte dat ik daar enorm van genoot.
Ik ging meer tijd en ruimte nemen om te mediteren en ik merkte hoe fijn het is om echt de tijd te nemen om te mediteren, zeker in deze tijden waarin er zoveel beweegt qua angst, onzekerheid, en verlies in de buitenwereld.

Door iedere keer weer de stilte in mezelf op te zoeken ervaar ik meer rust in mezelf en merk ik dat ik gedurende de dag ook beter in balans blijf.
Het belang van mediteren is mij door deze tijd nog duidelijker geworden. Het is inmiddels een vast ritueel geworden, iedere dag mediteer ik onder de boom in mijn tuin. Het is een fijne manier om bij mezelf te komen, te aarden , te voelen en contact te maken met mijn binnenwereld.
Fijn om iedere dag zo ontspannen mijn dag te beginnen en iedere dag weer op dezelfde plek af te sluiten in dankbaarheid.

Door meer rust en ontspanningsmomenten te creëren merkte ik dat er ook meer ruimte ontstond voor creatieve expressie waardoor hobby s zoals bloemschikken , schilderen en fietsen in de natuur meer tot uiting kwamen.

Zo merkte ik hoe leuk ik het vind om op de markt in alle rust en ruimte (1.5 meter) rond te struinen om een paar prachtige gekleurde bossen bloemen uit te zoeken en daar thuis puur vanuit het gevoel iets moois mee te creëren.
Puur genieten voor mij van in het Nu moment zijn en natuurlijk ook heerlijk om van na te genieten.

Ook het fietsen in de Natuur en picknicken onderweg kreeg meer aandacht omdat er verder niet veel open was. Elke keer weer vol passie de picknickmand vullen met heerlijke lekkernijen en dan opzoek gaan naar de leukste plekken om ervan te genieten was zo fijn en relaxt , dat we daar nog steeds van genieten, ook nu de terrasjes weer open zijn.

Wat ik ook heel mooi vond om te zien , was dat er in deze tijd overal krachtige nieuwe en mooie initiatieven ontstaan.
Zo ook een vrijwilligers initiatief voor ontspanning voor het zorgpersoneel, waar ik met alle liefde ook een steentje aan bij heb bijgedragen door middel van het inspreken van meditaties om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken en ook hen een welverdiend rustmomentje te gunnen in deze heftige periode die zij doormaakten en te bedanken voor hun enorme inzet.

Door deze periode realiseerde ik me weer hoe fijn en relaxt het is om in de natuur te zijn en daar te kunnen opladen.
Dit gevoel wilde ik heel graag gaan delen met anderen.
Daarom besloot ik mijn wens te vervullen om buiten deugdenyoga lessen te gaan geven in de natuur.
Ik zegde de locatie op waar ik voorheen mijn deugden yogalessen gaf en ben inmiddels gestart met het geven van buiten yoga en meditatie lessen op een prachtige natuurplek hier in de omgeving waar ik samen met mijn cursisten enorm van geniet.

Zo mooi om te ervaren:
Juist de kleine dingen waar ik zo van geniet blijken ineens heel groot te zijn in deze bijzondere Corona tijd.

Vivian Raymakers (1969) Is na een loopbaan in het onderwijs haar passie gaan volgen en heeft sinds 2008 haar eigen praktijk VIRO Yoga & Coaching. Wat haar het meest boeit in het leven is de vraag , hoe kun je je diepste Zelf worden en blijven? Hoe kun je echt zijn, authentiek, vanuit je hart leven? En hoe kun je manifesteren wie je werkelijk bent. Het is haar missie om hooggevoelige mensen te ondersteunen op hun weg naar zichzelf, om hun kracht en schoonheid weer in zichzelf te (her)ontdekken en stappen te laten zetten om te gaan voor wat echt bij ze past. Liefde, vreugde, vertrouwen, innerlijke groei, vrede, vrijheid, wijsheid en authenticiteit zijn belangrijke waarden voor haar. Vivian is zelf hoogsensitief en is getrouwd met Roger. Lees meer over Vivian op www.viroyogacoaching.nl

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest