Op 1 januari van dit jaar zag ik het helemaal voor me: 2020 zou een top jaar worden! Ik had net een nieuwe relatie, mijn fotografie-bedrijf was gegroeid in 2019, ik was tante geworden van een super lief neefje en ik had ideeën en plannen genoeg voor 2020. Let’s do this!

Corona

Totdat het toch minder soepel ging lopen als verwacht. De flow leek niet echt te komen in januari en februari. En begin maart kwamen de eerste afzeggingen voor opdrachten in april en daarna. Corona bleek toch opeens roet in het eten te gooien voor mijn jaar.

Single

Toen vervolgens ook nog eens mijn relatie uit ging 2 dagen na mijn 31e verjaardag en daags nadat de strengste lock-down regels werden ingevoerd, wist ik even niet meer wat ik er mee moest. Daar zat ik dan: helemaal alleen in mijn huis vol herinneringen, een hart vol verdriet en ik mocht niet eens naar mijn ouders om daar uit te huilen. Zelfs van mijn werk was op dat moment niets meer over.

Dus ik maakte met mezelf de afspraak: zolang het mocht zou ik iedere dag naar het bos gaan. Puur als ontspanning en om echt tot mezelf te komen. Het bos is voor mij altijd al een plek geweest om te ontprikkelen en bij te komen van hectische dagen, maar nu had ik het meer dan ooit nodig.

Rust

Ik plande dit meestal rond etenstijd omdat het dan rustig was en ik zocht altijd al de rustige paadjes op. Maar nu was het nog eens extra rustig in het bos omdat de boswachters veel mensen tegenhielden.

Wat was dat heerlijk zeg!

 

Mezelf worden en nieuwe dingen beginnen

Steeds meer voelde ik me weer mezelf worden. Iets wat ik tijdens mijn relatie was kwijtgeraakt. Ik kon weer mijn intuïtie volgen en genieten van de rust om mij heen. Echt even opladen en de stress die in februari door mijn werk erg opspeelde, was weggezakt. Heel eerlijk: die lockdown kon voor mij niet lang genoeg duren!

Of moet ik zeggen dat er voor het eerst een naam was voor de levensstijl van deze introverte hsp-er.

Spiritualiteit

Ik merkte ook erg sterk dat ik meer mocht gaan doen wat ik echt wilde. Vanuit mijn zoektocht in mijn hooggevoeligheid was ik al steeds meer bezig geweest met spiritualiteit en tijdens de lockdown volgde ik 2 online cursussen over spiritualiteit en healingen (vanuit Twinray.com). Ik vond het heerlijk.

Mijn kracht

Tijdens deze tijd kwam ook het idee in mij op om een nieuwe tak te beginnen in mijn bedrijf. Juist rondom spiritualiteit en anderen te helpen. Hoe meer ik over dat idee nadacht, hoe meer ik besefte dat dat juist was waar ik al jaren naar op zoek was. Deze nieuwe tak gaat mij de mogelijkheid geven om echt mijn kracht als HSP-er in te zetten (mijn intuïtie en empathie) op een manier die veel minder prikkels geeft. Geen events of drukke bijeenkomsten meer fotograferen en lange dagen maken, maar 1 op 1 met mensen werken en helpen op een niveau waar ik echt iets voor ze kan betekenen. Gewoon lekker vanuit huis of locaties die fijn voelen (buiten de stad 😉 ).

Bedrijfsidee

Dus ben ik in juni hard aan de slag gegaan om mijn nieuwe website findyourlight.nl te lanceren en in contact te komen met andere hooggevoelige en spirituele mensen/ondernemers. Ik voel me eindelijk omringt door mensen die hetzelfde denken als mij en wat is dat super fijn!

 

Dankbaar

Ik ben inmiddels de corona-tijd echt dankbaar, want ik heb mezelf weer gevonden. Zelfs mijn ex ben ik dankbaar dat hij het uit heeft gemaakt toen de lockdown begon, want daardoor heb ik de rust in mezelf gevonden, kon ik echt ontprikkelen en ben ik die cursussen gaan doen. Nu heb ik eindelijk iets wat nog beter bij mij past!

Ik was mezelf in het eerste kwartaal van 2020 echt kwijtgeraakt, maar inmiddels is er een betere versie van mijzelf uit de corona-tijd gekomen. En mijn bedrijf is inmiddels niet alleen Corona-proof, maar ook HSP-proof geworden. Meer kan ik niet om vragen!

 

Mariska Hanegraaf (1989) heeft altijd het idee gehad dat ze anders is. Daarom startte ze in 2009 haar eigen bedrijf in zakelijke fotografie, zodat ze haar eigen weg kon gaan volgen. In 2012 vielen er veel puzzelstukjes bij elkaar toen ze leerde dat ze hoogsensitief was. Haar zoektocht naar wat ze te doen had op deze aarde was begonnen en leidde haar naar spiritualiteit. Sinds het voorjaar van 2020 is duidelijk geworden dat spiritualiteit deel is van haar Zielsmissie. Op haar nieuwe website findyourlight.nl deelt ze informatie over spiritualiteit en helpt ze anderen op hun spirituele pad in de vorm van inspiratie, tools, coaching en healings.

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest