Heb je het vermoeden dat je hoogsensitief bent? Ben je op zoek naar informatie over deze eigenschap? Dan helpt deze top 5 je verder.

Of ben je op zoek naar verdieping? Ken je de oppervlakkige feiten en wil je meer weten?

Informatie

We hebben de meest informatieve blogs over Hoogsensitiviteit op een rij gezet. Ze leggen uit wat de eigenschap nu werkelijk inhoudt. Gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken. Deze blogs zijn heel veel gelezen en hoog gewaardeerd door de bezoekers van Hoogsensitief.NL. Hopelijk helpen ze ook jou verder.

Hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is veel meer dan alleen gevoelig zijn voor prikkels. Dat lees je in blog 1 en 2. Hoogsensitief zijn betekent vooral dat je informatie en nieuwe situaties intens verwerkt. Met deze blogs kan je ook anderen uitleggen welke impact het heeft en welke voordelen het heeft hoogsensitief te zijn.

Karakter

Blog nummer 3 gaat over de combinatie van hoogsensitiviteit met andere eigenschappen. Je hebt misschien gehoord van twee groepen – rustzoekers en prikkelzoekers –  onder hoogsensitieve mensen. In werkelijkheid is het iets complexer. Je hebt veel meer eigenschappen. Je kunt meer introvert of meer extravert zijn. Houden van rust of nieuwe sensaties. Makkelijk meebewegen met anderen of een sterke eigen wil hebben. Inzicht in die eigenschappen helpt jezelf veel beter te begrijpen.

Diagnose

Daarnaast wil je misschien weten hoe hoogsensitiviteit verschilt van diagnoses die gegeven worden. Hoogsensitiviteit is geen diagnose, maar een eigenschap. Toch lijken de klachten soms op bekende diagnoses. De relatie met depressie en respectievelijk Autisme (ASS) worden in de laatste twee blogs uitgelegd.

Nog meer weten? Op Hoogsensitief.NL vindt je ruim 150 blogs die inzicht geven in hoogsensitiviteit.

 

  1. Wetenschap over (voordeel van) hoogsensitiviteit
  2. Hoogsensitieve brein in beeld
  3. Extravert, HSS of Strong willed
  4. Depressiviteit of hoogsensitiviteit
  5. HSP brein versus ASS brein

 

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest