Ik ken zelf maar al te goed het gevoel van machteloosheid. Je wilt het goed doen als ouder, maar soms weet je het gewoon niet meer. Je hoogsensitieve kind reageert anders dan het gemiddelde kind en de adviezen van vrienden en familie….. tja, heel lief bedoeld, maar die werken gewoon niet.

Ik vond het zo’n verademing om te merken dat ik niet de enige ouder was die zich zo voelde. Het delen van ervaringen met anderen heeft me geholpen mijn eigen pad in de opvoeding van mijn hoogsensitieve kinderen te vinden.

De blogs over kinderen op Hoogsensitief.NL worden het meest gelezen. Kennelijk zijn er veel ouders op zoek naar informatie, steun en tips. Het best gelezen blog is zelfs meer dan 335.000 keer gelezen. Op Hoogsensitief.NL staan ruim 100 blogs over verschillende aspecten van Hoogsensitiviteit. Wil je snel meer weten over hooggevoelige kinderen?

Dit is de top 6 best gelezen blogs over hoogsensitieve kinderen:

  1. De 15 irritaties van hoogsensitieve kinderen
  2. Zeven schoolproblemen van hoogsensitieve kinderen
  3. Opvoeden van hsk volgens het BABA-model
  4. 11 manieren om je hsk te leren omgaan met intense emoties
  5. Brief aan mijn gevoelige zoon
  6. Neem mijn stille, sensitieve kind serieus

Elk blog geeft inzicht in hoogsensitiviteit. De laatste twee blogs gaan over twee verschillende type kinderen. Blog 5 gaat over het hoogsensitieve kind dat woedeaanvallen krijgt als het hem te veel wordt. Het zesde blog over de hoogsensitieve kinderen die rustig en stil zijn. Maar wel onze aandacht en begeleiding nodig hebben.

Over welk onderwerp zou jij, als ouder van een hoogsensitief kind, graag nog meer willen lezen? Schrijf je suggesties in de opmerkingen.

Wil je praktische tips voor dagelijkse situaties? Dan is mijn boek “Hoogsensitieve kinderen” een aanrader. Hier kun je het inkijkexemplaar bekijken.

   

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest