Omdat iedereen het beste onderwijs verdient

Een reeks van e-booklets die zowel bondig als verdiepend alle onderwijsgevenden ondersteunt bij de begeleiding van hoogsensitieve leerlingen. In elke leeftijdscategorie.

Gelukkig zien we de erkenning van hoogsensitiviteit in de samenleving toenemen. Ook in het onderwijs. Steeds meer leerkrachten verdiepen zich in de eigenschap en de manier waarop ze hoogsensitieve kinderen, leerlingen en studenten goed kunnen begeleiden. Omdat elke leeftijd- en onderwijsfase specifieke kenmerken kent, zijn er vijf verschillende boekjes.

De booklets bevatten:

  • op wetenschap gebaseerde kennis;
  • heldere voorbeelden uit de praktijk;
  • een uitgewerkte casus in 3 delen;
  • KI gegenereerde afbeeldingen;
  • resultaten uit onderzoeken;
  • veel praktische handvatten.

En zijn direct digitaal beschikbaar.

Elk booklet informeert volgens hetzelfde stramien. Na een inventarisatie van herkenbaar gedrag (in de klas), uitleg van de eigenschap (en de werking van het hoogsensitieve brein) bespreken we de mogelijke problematiek die ermee kan samenhangen. Zoals overprikkeling, faalangst en lage eigenwaarde. Daarna volgen adviezen en tips over de manier van begeleiden voor de specifieke leeftijdsgroep.

Hoogsensitieve personen hebben juist ook veel kwaliteiten. Het boekje benoemt die talenten en de wijze waarop scholieren / studenten hiervan in het onderwijs kunnen profiteren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aandacht voor detail, groot inlevingsvermogen, oog voor klasgenoten, creatief denken en weloverwogenheid.

In elk boekje nemen we de docent mee in een concreet praktijkgeval. Zo duiken we in de onderwijssituaties van Fleur (4), Sem (9), Rowan (14), Naima (17) en Marijke (21).

We sluiten af met een overzicht van de kenmerken van hoogsensitieve leerlingen en vatten alle tips nog eens samen.

Kleuter-
onderwijs

Informatief e-booklet voor leerkrachten in het kleuteronderwijs.

Basis-
onderwijs

Informatief e-booklet voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Voortgezet onderwijs

Informatief e-booklet voor docenten in het voortgezet onderwijs.

Middelbaar beroepsonderwijs

Informatief e-booklet voor docenten in het middelbaar beroepsonderwijs. 

Hoger onderwijs

Informatief e-booklet voor docenten in het hoger onderwijs.

Bekijk ook ons YouTube-kanaal. Daarop vind je audiovisuals, zoals die over het brein van hoogsensitieve leerlingen, die in beeld en geluid de kernpunten van hoogsensitiviteit verhelderen.

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrieven informeren drie verschillende groepen lezers periodiek: ouders van hoogsensitieve kinderen, professionals die met of voor hooggevoelige personen werken en HSP in zijn algemeen. Je mag ze natuurlijk ook alle drie ontvangen. Je leest over diverse aspecten van hoogsensitiviteit, zoals overprikkeling, slapen, eten, werk, relaties, burn-out etc. Soms tref je er aanbevelingen aan voor boeken, blogs, video’s, evenementen of tijdschriften. Mis niets en schrijf je in.

Pin It on Pinterest