Eerste HSP Day in Nederland

“HSP Day; wat een mooie ervaring. Geleerd, gedeeld, gevoeld…”,
“Het was super en tot in de puntjes verzorgd. Gave locatie ook!”,
Dank je wel voor alle kennis, inspiratie, herkenning en de ontspannen sfeer. Bianca en ik hebben genoten.”,
“Het was geweldig om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Dank je wel voor al je kennis, ervaring en je zijn als mens!”

Een greep uit de allereerste reacties op de eerste HSP Day in Nederland. Een dag om te vieren dat je hoogsensitief bent. Met klooster Cenakel (Soesterberg) bleek de locatie een essentiële factor of zoals iemand het zei: “Toen ik vanaf mijn auto op de parkeerplaats wandelde, voelde ik direct de ontspannen en uitnodigende sfeer.” Lees hier het volledige verslag.

Positief

De HSP Day is ervoor om vooral ook de positieve aspecten te belichten. Zo vertelde Esther dat faalangst in de basis een goede eigenschap is omdat je vooruit kunt denken en beseft dat iets oplettendheid vraagt.
In het kerncollege had ze meer van zulke voorbeelden. Typeringen van gedrag die je zowel negatief als positief kunt bezien. Zo beschouwd zijn/hebben/zorgen hooggevoelige mensen (voor):

Inlevingsvermogen, zorgzaamheid, behulpzaamheid, harmonie, intuïtie, zorgvuldigheid, aandacht voor details, opmerkzaam, aanvoelen sociale setting, sfeer goed houden, team vormen, grote geheel zien, betekenis geven aan de situatie, bepalen mogelijke acties, creatief (denken), rechtvaardigheid, weloverwogen, verantwoordelijk, verbanden zien, analytisch vermogen, zelfreflectie en consciëntieus. “Hooray HSP!”

(Over)prikkelend

De centrale ruimte – met de wintertuin, lounge en buffet – was ingericht om te verpozen (prikkellauwe momenten te kiezen) en kennis te nemen van de Sensory Stands. Geuren, kleuren, geluiden, smaken en schittering; het was er in (over)prikkelende mate. Bekijk alle foto’s.

Populair bleek de derde ruimte; Space for Exhale. Hier mochten de deelnemers ontspannen en genieten van massages, meditatie, dans en yoga. Vooral de nog niet zo bekende ‘PPD Resonantie’ en de gratis astrologie-diagram mocht zich in grote belangstelling verheugen.

Lees hier het hele verslag van de HSP Day 2018. Was jij erbij? Ik zou het leuk vinden als je jouw ervaringen hieronder deelt.

Ook Vrouw.nl besteedt aandacht aan de HSP Day en met die aandacht voor Hoogsensitiviteit zijn we heel erg blij.

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest