De kracht die in jou zit

Als sensitieve professional heb je iets bijzonders in huis. Jouw creativiteit, jouw oog voor détail en voor kwaliteit, je verantwoordelijkheidsgevoel, je inlevingsvermogen, je talent om aandacht te geven en te zien wat nodig is, ze zorgen ervoor dat jij in staat bent om zaken voor elkaar te krijgen die er echt toe doen. Want jij kunt verhelderen, bekrachtigen en verbinden. En dat is precies wat we nodig hebben – juist in deze tijd.

Gevoelig voor spanning en stress

Om je natuurlijke kracht goed te kunnen inzetten, is het wel heel belangrijk dat je leert hoe je spanning en angsten kunt loslaten. Want daar ben je,  juist door je sensitiviteit, extra vatbaar voor. Met jouw goede voelsprieten pik je meer signalen op dan gemiddeld, maar dus ook meer negativiteit en spanning.

Het doet je veel allemaal

Pijn en frustratie van anderen komen makkelijk bij je binnen. Maar ook triggers in jezelf brengen je eerder uit balans. Pijn uit het verleden, lastige relaties, negatieve gedachten, de zorgen die je hebt… Het doet jou gewoon veel allemaal. En het is belangrijk dat je daar goed mee leert omgaan, want anders blokkeert het je.

Als spanning je blokkeert

Je kunt dan te maken krijgen met gevoelens van angst, frustratie, overprikkeling, twijfel, vermoeidheid, van niet goed genoeg zijn, van niet gezien worden – om er maar een paar te noemen. Niet zelden vergezeld door fysieke klachten. Je raakt op allerlei fronten uit balans en bent niet goed in staat te realiseren wat je zou willen.

Misschien herken je daar wel iets in. Misschien ben je ook zo’n bevlogen mens met hart voor de zaak, die door stress en innerlijke blokkades niet goed tot hun recht komt.

Frustrerend

Ik heb daar zelf ook mee te maken gehad. In mijn werk in de media destijds wist ik dat ik iets bijzonders te bieden had, maar het kwam er niet altijd goed uit. Ik was vaak overprikkeld en raakte uit balans door alle miscommunicatie om me heen. Ik vond dat erg frustrerend, want ik had zoveel mooie plannen!

Bewust loslaten

Sindsdien heb ik veel geleerd over sensitiviteit en stress. Met als belangrijkste les dat je naar oplossingen kunt zoeken tot je een ons weegt, maar dat de sleutel uiteindelijk in jezelf ligt. Het kwijtraken van spanning, verwarring en angst is een kwestie van loslaten.

Onbewust bouwen we spanning op, en béwust kunnen we die weer loslaten. Zeker ook dankzij moderne methodes waarin traditionele kennis gecombineerd worden met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Unlock your power!

In het Engels bestaat een mooie uitdrukking: unlock your power! Geef je kracht de ruimte. Maak jezelf vrij van ballast, van blokkades en belemmeringen. Want stel je eens voor wat er dan mogelijk wordt…

Sensitiviteit als kracht

Zelf ben ik me door die loslaat-technieken veel vrijer en sterker gaan voelen. Mijn sensitiviteit is ook veel minder een struikelblok nu, en veel meer een bron van kracht. Ook in mijn werk. Ik kan nu echt zeggen dat ik vertrouwen heb in wie ik ben en dat ik sta voor wat ik doe.

En ik weet zeker dat dat voor jou ook kan gaan gelden.

Annelies Uittenbogaard (1967) is werkzaam als ontstres- en lifecoach voor sensitieve professionals. Ze werkt o.a. met lichte technieken die inwerken op het onderbewuste, om blokkades en spanning op fundamenteel niveau te kunnen opheffen.  Naast haar werk als coach is Annelies actief als filmmaker voor musea en andere culturele organisaties. Lees meer op: www.zilverkadecoaching.nl

 

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest