Hoogsensitiefjes: Elke ochtend een HSP-opkikkertje

Begin je dag opgewekt, gerustgesteld, enthousiast, geraakt of vermaakt met een inspirerend citaat van een hoogsensitief persoon. Een Hoogsensitiefje!

Opstarten gaat immers zoveel soepeler als je eerst leest hoe iemand de voordelen van HSP-talenten uitspreekt. Zo’n frisse, optimistische uitspraak geeft een positieve impuls aan de ochtend.

Je bent je meer bewust van je eigen talenten als hoogsensitief persoon en dat zorgt ervoor dat alles net iets prettiger gaat.

In november 2021 verscheen het boek “Gelukkig Hoogsensitief”. Aan de basis hiervan lag een onderzoek van Esther Bergsma in maart van dat jaar onder ruim achttienhonderd hooggevoelige personen. Die beantwoordden vragen over hoe ze gebruik maakten van de 12 kerntalenten van hoogsensitiviteit. Dit zijn:

 

 • subtiele waarneming
 • aandacht voor detail
 • genieten van kleine dingen
 • grote geheel zien
 • weloverwogenheid
 • creatief denken
 • empathie
 • zorgzaamheid
 • verantwoordelijkheidsgevoel
 • aandacht voor belang van de groep
 • zelfreflectie
 • sterke intuïtie

 

Bijna driehonderd citaten kregen een vermelding in het boek. Vele andere ontboezemende uitspraken over de voordelen van hooggevoeligheid werden helaas en noodgedwongen niet geplaatst. Jammer. Vooral omdat de meesten toestemming gaven om hun ervaringen te delen met andere HSP. Om ervan te leren en om hoogsensitieve mensen met elkaar te verbinden.

365 dagen

Een jaar lang Hoogsensitiefjes werd de uitkomst. Maar liefst 365 dagen achter elkaar testimonials ter inspiratie die niet in het boek zijn opgenomen, maar even treffend zijn. Gewoon; uit het leven gegrepen. Herkenbaar. Vertederend. Inventief. Hoopvol.

Net als in het boek Gelukkig Hoogsensitief lees je citaten in de volgende categorieën:

Levensgebieden:

 1. Werk
 2. Liefdesrelatie
 3. Opvoeding
 4. Studie
 5. Mantelzorg
 6. Vriendschap
 7. Spiritualiteit

Genietmomenten:

 1. Natuur
 2. Wandelen
 3. Muziek (maken & beleven)
 4. Vakantie & Tripjes
 5. Eten & Koken
 6. Lezen & Schrijven
 7. Dieren
 8. Sociale contacten
 9. Films & Series
 10. Seks
 11. Kunst (maken & beleven)
 12. Sporten

Hoogstsensitief:

 1. Het Mooiste van Hoogsensitiviteit

 

Elke dag een inspirerende pitch voor een ‘duppie per dag’

Je leest honderden grappige, ontroerende, openhartige en verrassende ervaringen van hooggevoelige mannen en vrouwen zoals jij, over hoe jouw hoogsensitiviteit in het dagelijks leven een voordeel kan zijn.

Meld je aan en voor een dubbeltje per dag ontwaak je elke ochtend met een opkikkertje om prettiger te beginnen aan de taken die voor je liggen.

 

Abonnementsvoorwaarden

Zodra jij je inschrijft, ontvang je de daaropvolgende ochtend de eerste inspirerende quote van een HSP.
Vervolgens kan je een jaar lang dagelijks genieten van de mooie ervaringen van andere hoogsensitieve mannen en vrouwen.

Dit 365-dagen-inspiratie-pakket kost €36,50: een duppie per dag. Dat bedrag is inclusief 21% btw.

We kunnen het ons niet voorstellen, maar mocht je je op enig moment willen uitschrijven dan kan dit elke dag via een link onderin elk Hoogsensitiefje. Het toezenden stopt per eerstvolgende ochtend. Je ontvangt dan geen mails meer van ons. Vanwege de opzet van het programma Hoogsensitiefjes is het na tussentijds opzeggen helaas niet mogelijk restitutie van het abonnementsgeld te ontvangen.

Pin It on Pinterest