(0592) 861 792 info@hoogsensitief.nl

HSP Colloquium

Wil jij het naadje van de kous weten over Hoogsensitiviteit? Maar heb je geen zin om zelf alle wetenschappelijke artikelen te lezen? Of vind je het lastig ze goed te interpreteren? Drs. Esther Bergsma geeft twee keer per jaar een HSP Colloquium waarin de wetenschappelijke stand van zaken rond Hoogsensitiviteit behandeld wordt. Elke keer rond een bepaald thema.
Wetenschappelijke basis

De eigenschap Hoogsensitiviteit heeft een stevige basis in de wetenschap. In verschillende (gerenommeerde) wetenschappelijke tijdschriften zijn artikelen verschenen over Sensory Processing Sensitivity, de wetenschappelijke benaming van Hoogsensitiviteit.

Inzicht in de eigenschap is van belang voor het begrijpen en begeleiden van Hoogsensitiviteit. Het ondersteunt het ontwikkelen van betere begeleidingsmethodieken en verklaart veelvoorkomende problemen van hoogsensitieve mensen en kinderen.

Relevante informatie

In het HSP Colloquium krijg je in een dag alle wetenschappelijke informatie over Hoogsensitiviteit binnen het thema. Die kennis kan je direct gebruiken voor jouw werk: of je nu zelf hoogsensitief bent of hoogsensitieve mensen of kinderen begeleidt. Het tempo ligt hoog tijdens het HSP Colloquium. Basiskennis van de eigenschap is daarom vereist, evenals een goede (passieve) beheersing van de Engelse taal, vanwege gebruikte terminologie en video’s.

Veel websites, maar ook boeken over Hoogsensitiviteit, vertellen niet het hele verhaal. De informatie is gekleurd, of ronduit onjuist. Dat is kwalijk, omdat zo misverstanden rondom Hoogsensitiviteit blijven bestaan. Door wetenschappelijke informatie te delen wil ik laten zien wat Hoogsensitiviteit nu werkelijk is en welke gevolgen dat heeft voor het dagelijks leven.

Het doel van het HSP Colloquium is jou in een dag te voorzien van relevante wetenschappelijke informatie op een thema binnen Hoogsensitiviteit.

Inschrijven voor het HSP Colloquium

Hieronder staan de komende drie Colloquia beschreven. Ze zijn apart van elkaar te volgen. De investering per dag is  €359,= (excl BTW, €434,39 incl.).

Voor het HSP Colloquium Eigenschappen (op 5 maart 2019) krijg je nu tot 21-2-19  korting op de prijs. Je betaalt €295,= (excl BTW). Schrijf je hieronder direct in.
De dag over Het Hoogsensitieve Brein wordt op donderdag 13 juni 2019 opnieuw gegeven. 

Je krijgt:
– cursusmap
– uitgebreid lunchbuffet
– koffie/thee/water en versnaperingen
– certificaat van deelname

Vereist:
– basiskennis van Hoogsensitiviteit
– HBO werk- of denk-niveau
– Engels kunnen verstaan (video’s)

Locatie: Amersfoort.

Het Hoogsensitieve Brein

De eigenschap Hoogsensitiviteit is zichtbaar gemaakt in wetenschappelijk onderzoek. Bepaalde hersengebieden blijken actiever te zijn bij hoogsensitieve mensen. In het HSP Colloquium Het Hoogsensitieve Brein behandel ik de verschillende onderzoeken die dit hebben aangetoond. Maar er komen ook onderzoeken aan bod die betekenis geven aan die bevindingen. Brein-onderzoekers die context geven bij het belang van de resultaten. Nog niet eerder zijn deze verbanden tussen onderzoeken gelegd en nog niet eerder werden de implicaties van de bevindingen zo helder.

Datum: donderdag 13 juni 2019 
Tijden: 9.30 tot 16.00 uur
Locatie: Zwolle

Hoogsensitiviteit en diagnoses

Het gedrag van mensen en kinderen met hoogsensitiviteit lijkt op het gedrag dat hoort bij diagnoses zoals autisme (ASS) en ADHD. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? En hoe zit het met Sensorische Integratie-stoornis en Angststoornis? Om dit helder te krijgen duiken we in de achtergronden van deze stoornissen en breinonderzoeken.

Datum: datum 2019 volgt
Tijden: 9.30 tot 16.00 uur
Locatie: Amersfoort

Hoogsensitiviteit en eigenschappen

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die naast andere eigenschappen bestaan. Er zouden twee groepen hoogsensitieve mensen bestaan: de rustzoekers en de sensatiezoekers. In werkelijkheid is High Sensation Seeking (HSS) slechts één van de vele eigenschappen die van invloed kunnen zijn. Ook behandel ik de onderzoeken naar Hoogsensitiviteit in relatie tot de Big Five. Na dit HSP Colloquium weet je welke effecten bepaalde combinaties van eigenschappen hebben. Handig voor coaches om hun klanten nog beter te helpen.

Datum: dinsdag 5 maart 2019
Tijden: 9.30 tot 16.00 uur
Locatie: Eenhoorn, Amersfoort

Erg blij met deze dag en alle verbindingen en diepgang die erin zitten. Esther is een fijne trainer: met veel rust en kennis. Saskia Klaaysen

Esther is zeer deskundig en enthousiasmerend en deelt in grote vaart, maar heel overzichtelijk, wetenschappelijke informatie uit heel veel onderzoeken. Margot van de Staaij

Ambulant begeleider / coach

Ik geef deze dag een 10: op een boeiende manier vertelt Esther over de wetenschap achter de eigenschap. Maria Schreuders

Dit colloquium was voor mij een soort snelcursus de diepte in op 1 dag! De materialen heb ik na thuiskomst er al meer dan eens bij gepakt. Voor mij was de inhoud van dit Colloquium relevant binnen ons gezin, maar ook zeer van waarde in mijn rol als HR-adviseur. Een aanrader dus! Joyce Boer

HR-adviseur

Waardevolle dag waarin veel informatie wordt gedeeld over Hoogsensitiviteit, inclusief dat wat nog niet helemaal duidelijk is. Jennifer Hanenberg Elders

Voorkom Onnodig Verzuim

Fijn om beter te snappen hoe het brein van een HSP-er functioneert. Ik kan nu ook aan anderen uitleggen dat Hoogsensitiviteit niet zweverig is. Clarinda Baan Hofman

Esther is een vakvrouw die helder en betrokken over Hoogsensitiviteit spreekt. Heerlijk veel informatie. Vaart erin. Fijne groep. Duidelijke studiemap. Topdag. Coby van der Zee

Dynanoia

Ik heb veel over de wetenschappelijke kijk op Hoogsensitiviteit geleerd. Van minuut 1 tot de laatste seconde interessant! Esther Kaastra

HSP & Werk

Trainer: drs. Esther Bergsma, sociaal-wetenschappelijk onderzoeker, expert Hoogsensitiviteit (licenced by Elaine Aron) en auteur van “Hoogsensitieve kinderen”.