HSP Colloquium

Wil jij het naadje van de kous weten over Hoogsensitiviteit? Maar heb je geen zin om zelf alle wetenschappelijke artikelen te lezen? Of vind je het lastig ze goed te interpreteren? Drs. Esther Bergsma geeft in een HSP Colloquium de wetenschappelijke stand van zaken rond Hoogsensitiviteit weer. Elke keer rond een bepaald thema.

Wetenschappelijke basis

De eigenschap Hoogsensitiviteit heeft een stevige basis in de wetenschap. In verschillende (gerenommeerde) wetenschappelijke tijdschriften zijn artikelen verschenen over Sensory Processing Sensitivity, de wetenschappelijke benaming van Hoogsensitiviteit.

Inzicht in de eigenschap is van belang voor het begrijpen en begeleiden van Hoogsensitiviteit. Het ondersteunt het ontwikkelen van betere begeleidingsmethodieken en verklaart veelvoorkomende problemen van hoogsensitieve mensen en kinderen.

Relevante informatie

In het HSP Colloquium krijg je in een dag alle wetenschappelijke informatie over Hoogsensitiviteit binnen het thema. Die kennis kan je direct gebruiken voor jouw werk: of je nu zelf hoogsensitief bent of hoogsensitieve mensen of kinderen begeleidt. Het tempo ligt hoog tijdens het HSP Colloquium. Basiskennis van de eigenschap is daarom vereist, evenals een goede (passieve) beheersing van de Engelse taal, vanwege gebruikte terminologie en video’s.

Veel websites, maar ook boeken over Hoogsensitiviteit, vertellen niet het hele verhaal. De informatie is gekleurd, of ronduit onjuist. Dat is kwalijk, omdat zo misverstanden rondom Hoogsensitiviteit blijven bestaan. Door wetenschappelijke informatie te delen wil ik laten zien wat Hoogsensitiviteit nu werkelijk is en welke gevolgen dat heeft voor het dagelijks leven.

Inschrijven voor het HSP Colloquium

Het doel van het HSP Colloquium is jou in een dag te voorzien van relevante wetenschappelijke informatie op een thema binnen Hoogsensitiviteit.

Hieronder staan de komende drie Colloquia beschreven. De investering per dag is  €455,= (excl btw (€550,55 incl. btw)). Je kunt het Colloquium Diagnoses alleen samen met die over het Brein volgen, omdat je die voorkennis nodig hebt.  Voor 2 tegelijk betaal je € 795,= (excl btw).

Wil je ook praktische handvatten? Kijk dan eens naar de Kernopleidingen: die tot HSP Coach of die tot HSK Coach. De Colloquia Brein en Diagnoses maken onderdeel uit van deze opleidingen.  

De prijzen zijn excl btw en inclusief:
– cursusmap
– goed verzorgde lunch
– koffie/thee/water en versnaperingen
– certificaat van deelname

Vereist:
– HBO werk- en denkniveau
– Engels kunnen verstaan (video’s)

Je ontvangt na aanmelding een factuur. Pas na betaling is jouw inschrijving definitief. Je kunt deze training tot 7 weken van te voren annuleren (€100,= administratiekosten). Bij annulering tot vier weken van te voren betaal je 50% van de training. Bij annulering minder dan 4 weken van te voren, krijg je geen geld terug, maar kun je wel een vervanger sturen. Gespreid betalen is mogelijk tegen een opslag. Minimaal 4 weken van te voren hoor je of de training doorgang vindt. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Het Hoogsensitieve Brein

In dit Colloquium komen de verschillende onderzoeken over het hoogsensitieve brein aan bod. Je krijgt alle nieuwste inzichten over dit belangrijke thema. De werking verklaart veel van de problemen waar HSP tegenaan lopen.

Datum:  woensdag 18 september 2024 (uiterste aanmelddatum: 6 september)
Tijden: 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle

Hoogsensitiviteit en diagnoses

Het gedrag van mensen en kinderen met hoogsensitiviteit lijkt op het gedrag dat hoort bij diagnoses zoals autisme (ASS) en ADHD. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? En hoe zit het met Sensorische Integratie-stoornis en Angststoornis? Om dit helder te krijgen duiken we in de achtergronden van deze stoornissen en breinonderzoeken.

Datum: donderdag 19 september 2024
Tijden: 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle

Hoogsensitiviteit op het werk

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die vele talenten met zich meebrengt. Toch lopen veel HSP vast op het werk, of raken zelfs burn-out. Hoe kan dat? En wat is er nodig om hen optimaal te laten functioneren. In dit Colloquium staat zowel stress-, en breinonderzoek centraal als de uitkomsten van internationaal onderzoek naar HSP en Werk(stress) uitgevoerd door Esther Bergsma.

Datum: nieuwe datum wordt bekend gemaakt
Locatie:

 

Ik heb ze allemaal gevolgd en ook weer de nieuwste over het brein. Ik ben zo blij met deze update en de reflecties van Esther erbij. Esther is een fijne trainer: met veel rust en kennis.

Saskia Klaaysen

Esther Bergsma is voor mij dé expert in Nederland op het gebied van Hoogsensitiviteit. Ze maakt ingewikkelde onderzoeksresultaten begrijpelijk zodat je als coach, therapeut, arts, re-integratiebegeleider etc. het goed uit kan leggen aan je klanten. Een zeer waardevolle bron van informatie.

Esther Kaastra

HSP & Werk

Mooie verdieping. Van mij krijgt deze dag een 10.

Marianne

Deze Colloquia zijn zo uitgebreid, zorgvuldig en onderbouwd. Esther kan het in heldere en praktische taal overbrengen.

Monique Uithuisje

Ik geef deze dag een 10: op een boeiende manier vertelt Esther over de wetenschap achter de eigenschap.
Maria Schreuders

Dit colloquium was voor mij een soort snelcursus de diepte in op 1 dag! De materialen heb ik na thuiskomst er al meer dan eens bij gepakt. Voor mij was de inhoud van dit Colloquium relevant binnen ons gezin, maar ook zeer van waarde in mijn rol als HR-adviseur. Een aanrader dus!
Joyce Boer

HR-adviseur

Wat word ik toch blij van die cadeautjes aan mezelf; bij Esther een colloquium te volgen. Het geeft me inspiratie om kennis over Hoogsensitiviteit te delen. Elk colloquium was geweldig!

Marjolein

De Witruimte Coaching

Heerlijk om het thema “Het Hoogsensitieve Brein” in één dag uit te diepen.

Sabiene Seip

Nevermindzz

Esther is een vakvrouw die helder en betrokken over Hoogsensitiviteit spreekt. Heerlijk veel informatie. Vaart erin. Fijne groep. Duidelijke studiemap. Topdag.
Coby van der Zee

Dynanoia

Fijn om beter te snappen hoe het brein van een HSP-er functioneert. Ik kan nu ook aan anderen uitleggen dat Hoogsensitiviteit niet zweverig is.
Clarinda Baan Hofman

Ik heb veel geleerd en ben erg enthousiast om hier weer verder mee aan de slag te gaan

Jolanda Sterke

Dapper Coaching

Ik heb een heerlijke dag gehad; verdieping, onderlinge ervaringen delen; erg waardevol allemaal. Voor mij een dikke 10.

Vivian Modderman

Waardevolle dag waarin veel informatie wordt gedeeld over Hoogsensitiviteit, inclusief dat wat nog niet helemaal duidelijk is.

Jennifer Elders

Voorkom Onnodig Verzuim

Esther is zeer deskundig en enthousiasmerend en deelt in grote vaart, maar heel overzichtelijk, wetenschappelijke informatie uit heel veel onderzoeken.
Margot van de Staaij

Ambulant begeleider / coach

Wat een schat aan informatie. Veel verrijking en herkenning ten aanzien van mijn klanten en mezelf.

Margé van der Spruit

SpruitCoaching Nijkerk

Wat een heerlijke dag was het weer. Fijn dat Esther ons zo duidelijk en concreet door de belangrijkste onderzoeken en inzichten meeneemt!

Denise Wagner

Color Your Life

Trainer: drs. Esther Bergsma, sociaal-wetenschappelijk onderzoeker, expert Hoogsensitiviteit en auteur van onder andere “Hoogsensitieve kinderen”, “Het Hoogsensitieve Brein” en “Gelukkig Hoogsensitief” en veelgevraagd expert in de media.

 

Pin It on Pinterest