HSP Colloquium

Wil jij het naadje van de kous weten over Hoogsensitiviteit? Maar heb je geen zin om zelf alle wetenschappelijke artikelen te lezen? Of vind je het lastig ze goed te interpreteren? Drs. Esther Bergsma geeft in een HSP Colloquium de wetenschappelijke stand van zaken rond Hoogsensitiviteit weer. Elke keer rond een bepaald thema.

Wetenschappelijke basis

De eigenschap Hoogsensitiviteit heeft een stevige basis in de wetenschap. In verschillende (gerenommeerde) wetenschappelijke tijdschriften zijn artikelen verschenen over Sensory Processing Sensitivity, de wetenschappelijke benaming van Hoogsensitiviteit.

Inzicht in de eigenschap is van belang voor het begrijpen en begeleiden van Hoogsensitiviteit. Het ondersteunt het ontwikkelen van betere begeleidingsmethodieken en verklaart veelvoorkomende problemen van hoogsensitieve mensen en kinderen.

Relevante informatie

In het HSP Colloquium krijg je in een dag alle wetenschappelijke informatie over Hoogsensitiviteit binnen het thema. Die kennis kan je direct gebruiken voor jouw werk: of je nu zelf hoogsensitief bent of hoogsensitieve mensen of kinderen begeleidt. Het tempo ligt hoog tijdens het HSP Colloquium. Basiskennis van de eigenschap is daarom vereist, evenals een goede (passieve) beheersing van de Engelse taal, vanwege gebruikte terminologie en video’s.

Veel websites, maar ook boeken over Hoogsensitiviteit, vertellen niet het hele verhaal. De informatie is gekleurd, of ronduit onjuist. Dat is kwalijk, omdat zo misverstanden rondom Hoogsensitiviteit blijven bestaan. Door wetenschappelijke informatie te delen wil ik laten zien wat Hoogsensitiviteit nu werkelijk is en welke gevolgen dat heeft voor het dagelijks leven.

Inschrijven voor het HSP Colloquium

Het doel van het HSP Colloquium is jou in een dag te voorzien van relevante wetenschappelijke informatie op een thema binnen Hoogsensitiviteit.

Hieronder staan de komende drie Colloquia beschreven. De investering per dag is  €455,= (excl BTW, €550,55 incl.).

Wil je ook praktische handvatten? Kijk dan eens naar de Kernopleidingen: die tot HSP Coach of die tot HSK Coach. De Colloquia Brein en Diagnoses maken onderdeel uit van deze opleidingen. Deze twee Colloquia zijn alleen samen te boeken, ze worden weer gegeven in september 2022. Je betaalt €795,=.

Het HSP Colloquium Werk (op 8/3/22) kost normaal €455,=. Daar betaal je tot 1/1/22 slechts €399,= voor.

De prijzen zijn excl BTW en inclusief:
– cursusmap
– goed verzorgde lunch
– koffie/thee/water en versnaperingen
– certificaat van deelname

Vereist:
– HBO werk- of denk-niveau
– Engels kunnen verstaan (video’s)

Het Hoogsensitieve Brein

De eigenschap Hoogsensitiviteit is zichtbaar in het brein. Bepaalde hersengebieden blijken actiever te zijn bij hoogsensitieve mensen. In het HSP Colloquium Het Hoogsensitieve Brein behandel ik de verschillende onderzoeken die dit hebben aangetoond, zoals ook beschreven in “Het Hoogsensitieve Brein”. Ik licht de resultaten verder toe, zodat je kunt doorgronden wat HSP uniek maakt.

Datum:  september 2022
Tijden: 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Zwolle

Hoogsensitiviteit en diagnoses

Het gedrag van mensen en kinderen met hoogsensitiviteit lijkt op het gedrag dat hoort bij diagnoses zoals autisme (ASS) en ADHD. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? En hoe zit het met Sensorische Integratie-stoornis en Angststoornis? Om dit helder te krijgen duiken we in de achtergronden van deze stoornissen en breinonderzoeken.

Datum: september 2022
Tijden: 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Zwolle

Hoogsensitiviteit op het werk

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die vele talenten met zich meebrengt. Toch lopen veel HSP vast op het werk, of raken zelfs burn-out. Hoe kan dat? En wat is er nodig om hen optimaal te laten functioneren. In dit Colloquium staat zowel stress-, en breinonderzoek centraal als de uitkomsten van internationaal onderzoek naar HSP en Werk(stress) uitgevoerd door Esther Bergsma.

Datum: dinsdag 8 maart 2022
Locatie: Zwolle

Erg blij met deze dag en alle verbindingen en diepgang die erin zitten. Esther is een fijne trainer: met veel rust en kennis.
Saskia Klaaysen

Esther Bergsma is voor mij dé expert in Nederland op het gebied van Hoogsensitiviteit. Ze maakt ingewikkelde onderzoeksresultaten begrijpelijk zodat je als coach, therapeut, arts, re-integratiebegeleider etc. het goed uit kan leggen aan je klanten. Een zeer waardevolle bron van informatie.

Esther Kaastra

HSP & Werk

Heerlijk om het thema “Het Hoogsensitieve Brein” in één dag uit te diepen.

Sabiene Seip

Nevermindzz

Ik geef deze dag een 10: op een boeiende manier vertelt Esther over de wetenschap achter de eigenschap.
Maria Schreuders

Dit colloquium was voor mij een soort snelcursus de diepte in op 1 dag! De materialen heb ik na thuiskomst er al meer dan eens bij gepakt. Voor mij was de inhoud van dit Colloquium relevant binnen ons gezin, maar ook zeer van waarde in mijn rol als HR-adviseur. Een aanrader dus!
Joyce Boer

HR-adviseur

Wat word ik toch blij van die cadeautjes aan mezelf; bij Esther een colloquium te volgen. Het geeft me inspiratie om kennis over Hoogsensitiviteit te delen. Elk colloquium was geweldig!

Marjolein

De Witruimte Coaching

Esther is een vakvrouw die helder en betrokken over Hoogsensitiviteit spreekt. Heerlijk veel informatie. Vaart erin. Fijne groep. Duidelijke studiemap. Topdag.
Coby van der Zee

Dynanoia

Fijn om beter te snappen hoe het brein van een HSP-er functioneert. Ik kan nu ook aan anderen uitleggen dat Hoogsensitiviteit niet zweverig is.
Clarinda Baan Hofman

Ik heb veel geleerd en ben erg enthousiast om hier weer verder mee aan de slag te gaan

Jolanda Sterke

Dapper Coaching

Ik heb een heerlijke dag gehad; verdieping, onderlinge ervaringen delen; erg waardevol allemaal. Voor mij een dikke 10.

Vivian Modderman

Waardevolle dag waarin veel informatie wordt gedeeld over Hoogsensitiviteit, inclusief dat wat nog niet helemaal duidelijk is.
Jennifer Hanenberg Elders

Voorkom Onnodig Verzuim

Esther is zeer deskundig en enthousiasmerend en deelt in grote vaart, maar heel overzichtelijk, wetenschappelijke informatie uit heel veel onderzoeken.
Margot van de Staaij

Ambulant begeleider / coach

Wat een schat aan informatie. Veel verrijking en herkenning ten aanzien van mijn klanten en mezelf.

Margé van der Spruit

SpruitCoaching Nijkerk

Trainer: drs. Esther Bergsma, sociaal-wetenschappelijk onderzoeker, expert Hoogsensitiviteit (licenced by Elaine Aron) en auteur van “Hoogsensitieve kinderen” en “Het Hoogsensitieve Brein” en veelgevraagd expert in de media.

 

Pin It on Pinterest