HSP Day 2019

HSP Day 2019; over het werk op je vrije zaterdag

In je vrije weekend je werksituatie beschouwen. Het lijkt tegenstrijdig, maar de deelnemers aan HSP Day 2019 (uitverkocht) uitten naderhand hun enthousiasme over de tweede editie met als thema: werken met hoogsensitiviteit. Naast de inhoudelijke presentaties met onderzoek, inzichten en tips van Esther Bergsma zorgden de sensory sessions voor de nodige ontspanning en vermaak. Daarnaast waren er diverse 1-op-1-gesprekken.

In de ochtend ging het over de talenten van HSP en Bergsma deelde in de middag “Lessen uit internationaal onderzoek”. Zij deed onderzoek onder 5500 HSP in ruim 20 landen en vertelde over de resultaten. Voor de deelnemers zat er in de goodie bag een bonus; namelijk een booklet met de belangrijkste resultaten van dit onderzoek.
In de Space for Expertise luisterden de HSP Day’ers ook naar het Forum met daarin de gesprekken met deskundigen over hoe je je staande houdt op het werk. Onder leiding van Derk Eimers deelden Saskia Klaaysen (HSP-professional van het Jaar), Maria Schreuders (werkadviseur bij het UWV en eigenaar van Feniks Coaching) en Stan Uyland (werkgever en eigenaar BMU vastgoedgroep) hun inzichten. Tijdens de lunchpauze koos menigeen ervoor om in de Steylzaal de film “Sensitive – the untold Story” van Elaine Aron over Hoogsensitiviteit te bekijken

Keuzesessies

In de Space for Exhale en deels ook in de Space for Experience lieten de deelnemers zich informeren en/of ontspannen bij de parallelsessies en/of individuele sessies. De mix van ontspanning en informatie bestond uit:
Neem een mindful moment voor jezelf – Sabiene Seip
Alle prikkels van de dag verwerken en weer even tot jezelf te komen. Het volle hoofd kwam weer tot rust en had meer ontspanning. De sessie bestond uit een korte uitleg over mindfulness en een praktische oefening waarin ieder contact maakte met haar lichaam, emoties en gedachten.

Doelen uit je hoofd, in je lijf! – Saskia Klaaysen
Je kan er maar druk mee zijn: nadenken over wat je wilt met je werk, je doelen, je dromen, je ambities, targets, voordelen, nadelen & consequenties. Maar wat beweegt jou eigenlijk in je doelen, wat belemmert jou, wat helpt jou? Wat voor signalen geeft jouw lichaam af? Luister je naar die subtiele signalen, of wordt het steeds drukker in je hoofd?

Diepwerkende HSP-ontspan-methode tegen te veel dagelijkse prikkel – Onno Nieveen
Deelnemers ervoeren en ongewone HSP-ontspan-methode door middel van nieuwe zogeheten Resonantie-technieken. Ir. Onno Nieveen is HSP-ervaringsdeskundige, therapeut en (milieu)onderzoeker.

Individuele consults

Een aantal professionals bood de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek met hen aan te gaan. Gratis op maat gesneden informatie over het onderwerp naar keuze. Het betrof hier onder meer:

 • Persoonlijk werkconsult – Maria Schreuders
  Over hoe je duurzaam aan het werk blijft als hoogsensitieve werknemer. Als werkzoekende kun je van meerdere regelingen gebruik kunt maken. Als je een uitkering hebt, geeft zij je zicht op wat je zelf kunt doen en wat de uitkeringsinstantie voor je kan betekenen.
 • Reconnective Healing; ontmoet je verborgen zelf – Caspar Veeger
  Reconnective Healing verbindt jou met je oorspronkelijke kracht en vitaliteit. Het geeft je weer inspiratie om je doelen te bereiken.
 • Naam analyse – Brigitte van Bourgonje
  Je geboortenaam is de energetische blauwdruk van je leven waarin je ware potentieel opgeslagen ligt. In dit miniconsult van circa 10 minuten gaf Brigitte helderheid en/of inzicht in de personen, hun werk of huidige levenssituatie.
 • Edelstenen en oliën – Ada Kaspersma
  Edelstenen en essentiële oliën kunnen uiterst behulpzaam zijn, Bijvoorbeeld om jezelf te beschermen tegen teveel prikkels van buitenaf, om beter te aarden, om dichter bij jezelf te blijven of om je energie beter te laten stromen. Tijdens deze sessies konden HSP Day’ers met hun vragen terecht bij Ada en direct de werking van deze producten ervaren.

   

  • Massage. Ook dit jaar verzorgden Miranda, Maaike en Tom weer massages. Ze masseerden nek, schouders of handen.

In de Space for Experience stonden ook weer de sensory stands. Dit is een markt met een combinatie van diensten over Hoogsensitiviteit en producten die de zintuigen plezieren. Deze kraampjes verrijkten de HSP Day:
Anahata coaching van Saskia Klaaysen, Nevermindzz van Sabiene Seip, FeniksCoaching van Maria Schreuders, Focus op Gevoel van Caspar Veeger, Nooit meer Stress van Onno Nieveen, AsmaraKlank van Brigitte van Bourgogne, BeBalancedBeads van Ada Kaspersma. En daarnaast:
Uitgeverij
Booklight van Suzanna van der Laan met een collectie non-fictie boeken; ACT-coach Hans Haak met onder andere informatie over de Acceptance and Commitment Therapy (ACT); BinnenZinnig van Birgitte Paffen, interieuradvies voor sfeergevoelige mensen, en ten slotte Manon Spaan met informatie over en producten met magnesium, het zogenoemde anti-stress mineraal.

Pin It on Pinterest