(0592) 861 792 info@hoogsensitief.nl

HSP Day om hoogsensitiviteit te vieren

Een speciale dag om met elkaar de pracht en kracht van hoogsensitiviteit te vieren: Hooray HSP Day! Jaarlijks organiseert Hoogsensitief.NL dit event. Meestal op de laatste zaterdag van mei; dit keer dus op 25 mei. In 2018 was de première op een prachtige locatie in Soesterberg.
De HSP Day is vol variatie aan informatie, inspiratie en compassie. Voor hooggevoelige mensen, zij die erbij betrokken of in geïnteresseerd zijn en zij die beroepsmatig met hoogsensitiviteit te maken hebben. Iedereen mag meedoen. Het thema in 2019: “Werken met hoogsensitiviteit”. Lees hier nog eens het verslag van de allereerste HSP Day.

Tijdens de HSP Day zijn drie ruimtes ingericht om dit evenement op verschillende manieren te beleven. Kennis en informatie is in de ‘Space for Expertise’. De ontvangst, lunch en stands bevinden zich in de ‘Space for Experience’ en even uitblazen en ontspannen kan in de ‘Space for Exhale’. Bovendien is er voldoende ‘ruimte’ in zowel het programma als de bosrijke omgeving om prikkellauwe momenten te kiezen. Dan wel andere hoogsensitieve mensen te ontmoeten en ieders verhalen te delen.

HSP Day 2018 door Hoogsensitief.nl

Presentaties

De inhoudelijke presentaties staan dit jaar in het thema “Werken met Hoogsensitiviteit”.

In de ochtend spreekt Esther over “Hoogsensitief Talent op het Werk”. ‘s Middags deelt zij “Lessen uit internationaal onderzoek”. Esther Bergsma heeft onderzoek gedaan onder 5500 HSP in ruim 20 landen. Wat vertellen de resultaten over wat een goede werkplek is voor hoogsensitieve mensen?

In het Forum praten professionals vanuit verschillende invalshoeken vervolgens over de vraag hoe je je staande kunt houden op het werk. HSP Professional van het Jaar 2018 Saskia Klaaysen, expert in de combinatie HSP /HSS, heeft haar deelname aan het Forum al toegezegd. En daar zijn we heel blij mee. 

Informatie

Meer weten over lekker aan het werk blijven of komen?  Maria Schreuders is zelfstandig loopbaan adviseur bij Fenikscoaching en adviseur werk bij het UWVWerkbedrijf. Haar missie is de hoogsensitieve werknemer bewuster te maken van de eigen rol en regie daarin en hen daarin te ondersteunen zodat zij hun hoogsensitieve eigenschap als kracht in kunnen zetten zonder de kwetsbare kant uit het oog te verliezen.

Tijdens de HSP Day beantwoordt ze vragen over hoogsensitiviteit, werk en reïntegratie. Je kunt een persoonlijk werkconsult van 10 min in laten plannen om vragen over jouw situatie te stellen. Bijvoorbeeld over hoe je duurzaam aan het werk blijft als hoogsensitieve werknemer. Als je werkzoekend bent, kan Maria je adviseren van welke regelingen je gebruik kunt maken. Als je een uitkering hebt, geeft zij je zicht op wat je zelf kunt doen en wat de uitkeringsinstantie voor je kan betekenen. In de stand van Maria op de HSP Day vindt je bovendien allerlei praktische informatie over werk en hoogsensitiviteit.

Een ‘diep-werkende-HSP-ontspan-methode’ tegen te veel dagelijkse prikkels. Wil je minder last hebben van die overload aan dagelijkse prikkels? Ervaar dan zelf de ‘meest-bijzondere-HSP-ontspan-methode’ die je ooit hebt meegemaakt bij de ‘Nooit meer Stress’ stand. Onno Nieveen laat je een nieuwe Resonantie methode ervaren die je ook gemakkelijk thuis of op het werk kunt gebruiken om in 10 min/dag jezelf te ontdoen van de opgelopen dagelijkse ‘belasting’.

Onno Nieveen geeft ook astrosessies. Vorig jaar waren die zeer in trek.  Wil je weten hoe sensitief je bent en op welke deelgebieden in je leven je het meest ontvankelijk bent? Een korte Astrosessie van 10 minuten geeft inzicht, zodat je de beste maatregelen kan nemen om HSP in je voordeel te laten werken. 

Ir. Onno Nieveen is HSP ervaringsdeskundige, therapeut en (milieu)onderzoeker, die al 20 jaar hoogsensitieve mensen ondersteunt om stress in hun leven tot een minimum te beperken. Zijn vernieuwende inzichten staan beschreven in het boek ‘Nooit meer Stress’.

Enkele weken voor de HSP Day kan je je aanmelden voor één van de persoonlijke consults van 10 minuten. Op volgorde van aanmelden wordt je dan geplaatst, en krijg je helemaal gratis op jou afgestemde informatie over Hoogsensitiviteit en Werk.

Ontspanning

De HSP Day is uniek omdat het naast informatie ook inspiratie, compassie en ontspanning biedt.

Geweldig nieuws: de film Sensitive the Untold Story – van Elaine Aron over Hoogsensitiviteit in relaties, opvoeding en werk – mogen we vertonen. Toegang zit bij je ticket inbegrepen.

Ook dit jaar verzorgen Miranda, Maaike en Tom weer massages. Vanwege de grote vraag vorig jaar, zullen er dit jaar nog meer mogelijkheden zijn om je spieren even lekker te laten masseren. 

De Mindfulness-sessies maken je hoofd weer leeg. Sabiene Seip van NeverMindzz verzorgt tijdens de HSP Day twee sessies voor diegenen die hun volle hoofd tot rust willen brengen.

SoundBites creëert sfeer op de HSP Day met hun gevarieerde repertoire (op een laag volume). Vorig jaar raakten zij menig hart met hun liedjes.

Ben je geïnteresseerd in een plek als één van onze Sensory Stands? We hebben op onze markt een combinatie van diensten over Hoogsensitiviteit en producten die de zintuigen plezieren (denk aan eten, geurtjes, of aan illustraties, stoffen en dergelijke). Stuur een mail naar info@hoogsensitief.nl voor meer informatie.

 

Locatie

De HSP Day speelt zich af in de adembenemende ambiance van conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Een plek, centraal in Nederland waar alle hoogsensitieve personen kunnen voelen, ervaren en genieten.

We hebben onder andere de beschikking over de Steylzaal en de Sint Janzaal. Het buitengebied is groen, intiem en ontspannend (Thermen Soesterberg is de buur).

Deze locatie is met openbaar vervoer bereikbaar. Voor meer informatie www.kontaktderkontinenten.nl

De Space for Expertise is dit jaar in de Steylzaal.

HSP Day Zaterdag 25 mei

Het programma is nog niet helemaal rond, maar het wordt zeker weer een heerlijke dag. Het programma vindt plaats tussen 10 en 16 uur. We hebben een prachtige locatie, veel informatie, inspirerende mensen, ontspanning in de vorm van mindfulness en massages en heel veel mensen die ook hoogsensitief zijn. 

Anderen ontmoeten die tegen dezelfde uitdagingen in het werk aanlopen, geeft zoveel herkenning en erkenning. Tijdens de goed verzorgde lunch binnen of buiten in de bosrijke tuin, ontstaan mooie gesprekken. Of kies voor tijd voor jezelf met een massage en een wandeling.

Je toegangskaart is inclusief alles! Een inspirerende dag, inclusief alle presentaties en ontspannende sessies naar beschikbaarheid. Plus onbeperkt koffie, thee, water en lekkers. Plus een heerlijk lunchbuffet. En mooie ontmoetingen met gelijkgestemden.

Hooray HSP Day. De voorverkoop is gestart!

De waarde van een HSP Day ticket is €155,= (incl BTW). Bestel je voor 12 mei dan betaal je €119,=.
In de voorverkoop kan je een kaart bestellen voor slechts €92,=
De snelle-beslissers-prijs geldt tot 25-2-19. Bij bestelling gelden de Algemene Voorwaarden HSP Day 2019. Bestel hieronder je kaart of kaarten. 

Drs. Esther Bergsma is sociaal-wetenschappelijk onderzoeker, registercounsellor, trainer en spreker. Ze is expert Hoogsensitiviteit (licensed by Elaine Aron®), HSP-professional van het Jaar 2017 en auteur van “Hoogsensitieve kinderen“. Haar boek is te koop via de site en tijdens de HSP Day.