HSP Day om hoogsensitiviteit te vieren

Derde (internationale) editie HSP Day is helaas geannuleerd vanwege corona

Op zaterdag 20 juni 2020 zou voor het derde achtereenvolgende jaar de HSP Day plaatsvinden – een dag vol variatie aan informatie, inspiratie en compassie. Voor hooggevoelige mensen, zij die erbij betrokken of in geïnteresseerd zijn en zij die beroepsmatig met hoogsensitiviteit te maken hebben.
Helaas zagen we ons door de coronacrisis genoodzaakt deze ‘dag van vieren’ af te gelasten. Het programma – met als thema “Gelukkig Hoogsensitief” – was veelbelovend (zie hieronder). Zodra de omstandigheden weer zodanig zijn dat iedereen elkaar ook in een prettige en prikkellauwe ambiance kan ontmoeten gaan we door met dit evenement.
De voorgaande edities hadden als thema “Mama’s & Papa’s” en “Werken met Hoogsensitiviteit”. Blik nog eens terug op HSP Day 2018 en 2019 of de clip van 2019.

Vorig jaar was het evenement uitverkocht en mede hierom is de opzet dit jaar een beetje veranderd. Daardoor kunnen nog meer mensen meevieren. Het programma in de hoofdzaal is breder en met meer sprekers. Wat te zeggen van deze line-up? Susan Marletta Hart, Floor van Lier en Esther Bergsma, die allen al de titel “HSP-professional van het Jaar” wonnen. Henk-Jan van der Veen is bekend van het landelijk informatiepunt hoogsensitieve kinderen en met Cathy Spaas uit België mag de HSP Day zelfs internationaal heten.

Daarnaast zijn er op deze langste dag van het jaar (16 uur en 46 minuten tussen zonsopkomst en – ondergang) diverse andere activiteiten en belevenissen die voor een prettige, positieve bewustwording van ieders zintuigen zorgen. Vanzelfsprekend is er voldoende ‘ruimte’ in zowel het programma als de bosrijke omgeving om prikkelluwe momenten te kiezen.

Space for Expertise

Zoals gezegd is de opzet iets gewijzigd. Gebleven is het programma voor het delen van kennis en ervaringen in de zogenoemde Space for Expertise. Maar liefst vijf prominente HSP spreken over onderwerpen uit het dagelijks leven: hooggevoeligheid in de liefde, het werk of in een rol als hoogsensitief kind, jongere of vader/moeder. Lees vooral de toelichting per spreker. Om overprikkeling te beperken zijn er pauzes, oefeningen tijdens de presentaties en is er in de middag een geleide meditatie van Susan Marletta Hart.

Programma vanaf 09.00
Inchecken – sensory stands en sensory sessions
09.45 uur:
Welkom Esther Bergsma (organisatie)
Hoogsensitiviteit in levensfases – Esther Bergsma
Hoogsensitieve ouders – Floor van Lier
Pauze – sensory stands en sensory sessions
Wandel mee, met boswachter HJ (keuze)
Lunch – sensory stands en sensory sessions
Hooggevoeligheid in de liefde – Susan Marletta Hart
Geleide meditatie – Susan Marletta Hart
Hoogsensitief werken; naar een positieve mindset – Henk-Jan van der Veen
Pauze – sensory stands en sensory sessions
Hoogsensitieve ontwikkeling; van vloek naar zegen – Cathy Spaas
16.30 Einde

 

Space for Experience

Onveranderd is ook de centrale ruimte met de sensory stands en rustige plekjes om je terug te trekken voor een kop thee of koffie. Vanaf 9 uur is de registratie en krijg je een leuke Goodie Bag. Liefhebbers mogen alvast een sensory session meemaken (op basis van beschikbaarheid!). Beleef in deze ruimte (en naastgelegen lounge) ook diverse culturele uitingen, zoals (live) muziek, fotografie, literatuur, beeldende kunst en poëzie.

Bij mooi weer vind je ontspanning in de tuin. Voorafgaand aan de lunch is het mogelijk een half uurtje te wandelen met boswachter Henk-Jan die vertelt over natuurelementen ter plekke. Tijdens het middaguur is het lunchbuffet in de Space for Experience.

Locatie
Net als de edities in 2018 en 2019 vindt ook deze HSP Day plaats in de authentieke ambiance van conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.
Een plek, centraal in Nederland waar alle HSP kunnen voelen, ervaren en genieten. De Space for Expertise is de prachtige, imponerende Steylzaal en jouw Experience beleef je in St. Janzaal, de lounge en het directe buitengebied dat groen, intiem en ontspannend is.
Zowel voor auto als met openbaar vervoer is KdK goed bereikbaar. Voor meer informatie www.kontaktderkontinenten.nl.

Catering

Bij de HSP Day-prijs is eten en drinken inbegrepen. Dit betreft de hele dag koffie/thee, bronwater met koekjes en zoete versnaperingen. De koks variëren bij het lunchbuffet afhankelijk van voorraad en seizoen, maar richtinggevend zijn de broodjes en wraps belegd met jonge biologische kaas, geitenkaas, geroosterde groenten, gerookte zalm, gerookte makreel, tonijnsalade, ham, (runder)pastrami, San Danielle-ham of mortadella. Hierbij krijgen HSP Day’ers een warme snack, (karne)melk, jus d’orange en handfruit.

Aanmelden

De HSP Day 2020 is geannuleerd. Alle deelnemers hebben mails ontvangen over de afhandeling.

De HSP Day is toegankelijk voor iedereen die hooggevoelig is en wil ervaren wat de voordelen van deze eigenschap zijn. Het is geruststellend en energizing als je anderen ontmoet die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen, maar met wie je ook de mooie verhalen kan delen. Het programma is van 09.00 – 16.30 uur met ook vele prikkellauwe momenten en plekjes. Speciaal voor HSP.

Je toegangsticket is inclusief alles! Een gezellige en inspirerende dag, inclusief alle presentaties, stands en sensory sessions (naar beschikbaarheid!). Plus onbeperkt koffie, thee, water en lekkers. Plus een heerlijk lunchbuffet. Plus een leuke Goodie Bag.

De prijs voor zo’n allesomvattende dag is €119,00 euro.

Bij bestelling gelden de Algemene Voorwaarden HSP Day 2020

 

We hebben de HSP Day 2020 helaas moeten annuleren. Als je één of meer tickets hebt gekocht, dan heb je inmiddels verschillende mails ontvangen over de afhandeling van de annulering (check ook even je spammap). Bij eventuele vragen; mail naar info@hoogsensitief.nl.

Pin It on Pinterest