(0592) 861 792 info@hoogsensitief.nl

HSP Day om hoogsensitiviteit te vieren

Een speciale dag om met elkaar de pracht en kracht van hoogsensitiviteit te vieren: Hooray HSP Day! Jaarlijks organiseert Hoogsensitief.NL dit event. In 2020 vindt de 3e editie plaats in “De Week van de HSP” op zaterdag 20 juni.
De HSP Day is vol variatie aan informatie, inspiratie en compassie. Voor hooggevoelige mensen, zij die erbij betrokken of in geïnteresseerd zijn en zij die beroepsmatig met hoogsensitiviteit te maken hebben. Iedereen mag meedoen.

In 2018 was het thema “Mama’s & Papa’s”. Lees hier nog eens het verslag van de allereerste HSP Day.
In 2019 is de HSP Day gehouden op 25 mei. Dit jaar was het thema “Werken met Hoogsensitiviteit”. Bekijk hier de foto’s van deze dag en hier de clip.

Tijdens de HSP Day zijn drie ruimtes ingericht om dit evenement op verschillende manieren te beleven. Kennis en informatie is in de ‘Space for Expertise’. De ontvangst, lunch en stands bevinden zich in de ‘Space for Experience’ en even uitblazen en ontspannen kan in de ‘Space for Exhale’. Bovendien is er voldoende ‘ruimte’ in zowel het programma als de bosrijke omgeving om prikkellauwe momenten te kiezen. Dan wel andere hoogsensitieve mensen te ontmoeten en ieders verhalen te delen.

HSP Day 2018 door Hoogsensitief.nl

Presentaties

De inhoudelijke presentaties staan dit jaar in het thema “Werken met Hoogsensitiviteit”.

In de ochtend spreekt Esther over “Hoogsensitief Talent op het Werk”.

‘s Middags deelt zij “Lessen uit internationaal onderzoek”. Esther Bergsma heeft onderzoek gedaan onder 5500 HSP in ruim 20 landen. Wat vertellen de resultaten over wat een goede werkplek is voor hoogsensitieve mensen?

In de Space for Expertise kun je verder tijdens het Forum in gesprek met deskundigen over de vraag hoe je je staande houdt op het werk. Onder leiding van Derk Eimers gaan Saskia Klaaysen (HSP Coach en eigenaar van HSP at Work), Maria Schreuders (Werkadviseur bij het UWV en eigenaar van Feniks Coaching) en Stan Uyland (werkgever en eigenaar BMU vastgoedgroep) met elkaar en de aanwezigen in gesprek.

Daarnaast kan je genieten van de film “Sensitive – the untold Story” van Elaine Aron over Hoogsensitiviteit.

 

Keuzesessies

Je kunt je van te voren inschrijven voor een parallelsessie en/of een individuele sessie. We hebben een mooi programma voor je samengesteld met een mix van ontspanning en informatie.

 1. Doelen uit je hoofd, in je lijf!

Je kan er maar druk mee zijn: nadenken over wat je wilt met je werk, je doelen, je dromen, je ambities, targets, voordelen, nadelen & consequenties. Maar wat beweegt jou eigenlijk in je doelen, wat belemmert jou, wat helpt jou? Wat voor signalen geeft jouw lichaam af? Luister je naar die subtiele signalen, of wordt het steeds drukker in je hoofd? Kom in beweging en voel tijdens deze workshop wat je lijf aangeeft bij jouw doelen.

Professional van het Jaar 2018 Saskia Klaaysen, expert in de combinatie HSP /HSS, zal deze sessie verzorgen. Saskia is eigenaar van Anahata-coaching en werkt onder andere op deze gebieden HSP-coaching, NLP Health – Energy Coaching – Body & Mind Language – Systemisch Coachen. Daarnaast heeft ze een training ontwikkeld voor HSP / HSS op het werk.

2. Neem een mindful moment voor jezelf

Behoefte om alle prikkels van de dag te verwerken en weer even tot jezelf te komen? Tijdens de HSP-Day geeft Sabiene Seip van Nevermindzz een aantal mindfulness-sessies. Mindfulness leert je om met meer aandacht in het moment te zijn. Je volle hoofd komt weer tot rust en je ervaart meer ontspanning. De sessie bestaat uit een korte uitleg over mindfulness en een praktische oefening waarin je contact maakt met je lichaam, emoties en gedachten.

3. Diep-werkende-HSP-ontspan-methode tegen te veel dagelijkse prikkels. Wil je minder last hebben van die overload aan dagelijkse prikkels? Ervaar dan zelf de ‘meest-bijzondere-HSP-ontspan-methode’ die je ooit hebt meegemaakt bij de sessie van Onno Nieveen. Hij laat je een nieuwe Resonantie methode ervaren die je ook gemakkelijk thuis of op het werk kunt gebruiken om in 10 min/dag jezelf te ontdoen van de opgelopen dagelijkse ‘belasting’.

Ir. Onno Nieveen is HSP ervaringsdeskundige, therapeut en (milieu)onderzoeker, die al 20 jaar hoogsensitieve mensen ondersteunt om stress in hun leven tot een minimum te beperken. Zijn vernieuwende inzichten staan beschreven in het boek ‘Nooit meer Stress’.

Individuele consults

Een aantal professionals biedt de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek met hen aan te gaan. Zo krijg je gratis op maat gesneden informatie over het onderwerp dat jou interesseert in ongeveer 10 minuten. Na inschrijving kan je kiezen uit deze mogelijkheden:

 • Persoonlijk werkconsult
  Stel je werkvraag aan Maria Schreuder. Bijvoorbeeld over hoe je duurzaam aan het werk blijft als hoogsensitieve werknemer. Als je werkzoekend bent, kan Maria je adviseren van welke regelingen je gebruik kunt maken. Als je een uitkering hebt, geeft zij je zicht op wat je zelf kunt doen en wat de uitkeringsinstantie voor je kan betekenen. In de stand van Maria op de HSP Day vindt je bovendien allerlei praktische informatie over werk en hoogsensitiviteit. Maria Schreuders is zelfstandig loopbaan adviseur bij Fenikscoaching en adviseur werk bij het UWVWerkbedrijf. Haar missie is de hoogsensitieve werknemer bewuster te maken van de eigen rol en regie daarin en hen daarin te ondersteunen zodat zij hun hoogsensitieve eigenschap als kracht in kunnen zetten zonder de kwetsbare kant uit het oog te verliezen.
 • Nieuwsgierig naar wat jouw naam je te vertellen heeft?
  Je geboortenaam is de energetische blauwdruk van je leven waarin je ware potentieel opgeslagen ligt. In een NaamAnalyse miniconsult van ca. 10 minuten belicht NaamExpert Brigitte van Bourgonje van AsmaraKlank, samen met jou 2 à 3 letters uit je naam. Deze persoonlijke handreiking geeft helderheid en/of inzicht in jezelf, je werk of huidige levenssituatie.
 • Reconnective Healing – Ontmoet je verborgen zelf
  Beleef jij de wereld ook zo intens? Dat is soms best overweldigend! Reconnective Healing is een energetische upgrade, die jou als HSP meer ontspanning en vertrouwen laat ervaren. Door samen te ontdekken dat jouw gevoeligheid ook een talent is, ga je meer balans in jouw leven creëren. Reconnective Healing verbind je met je oorspronkelijke kracht en vitaliteit en geeft je weer inspiratie om je doelen te bereiken. Caspar Veeger van Focus op gevoel geeft deze consults.
 • Astrosessies
  Wil je weten hoe sensitief je bent en op welke deelgebieden in je leven je het meest ontvankelijk bent? Een korte Astrosessie van 10 minuten geeft inzicht, zodat je de beste maatregelen kan nemen om HSP in je voordeel te laten werken. Onno Nieveen geeft deze korte persoonlijke analyse.
 • Edelstenen en oliën
  Als je wat extra ondersteuning zoekt om in balans te blijven kan je terecht bij Ada Kaspersma van BeBalancedBeads en BeBalancedoils. Edelstenen en essentiële oliën kunnen behulpzaam zijn, bijvoorbeeld om jezelf te beschermen tegen teveel prikkels van buitenaf, om beter te aarden en bij jezelf te blijven, of om je energie beter te laten stromen. Tijdens de sessie kan je met al je vragen terecht bij Ada, en kan je meteen ervaren hoe de edelstenen en/of essentiële oliën je kunnen helpen om je in je kracht te blijven staan als sensitief persoon.
 • Massage. Ook dit jaar verzorgen Miranda, Maaike en Tom weer massages. Je kunt nek, schouders of handen even lekker laten masseren.

Enkele weken voor de HSP Day kan je je aanmelden voor één van de persoonlijke consults van ongeveer 10 minuten en de parallelsessies. In week 18 kan je een mail van ons verwachten.

Bonus

Alle deelnemers aan de HSP Day krijgen het whitepaper met de lessen uit internationaal onderzoek. Dit is een full-color boekwerk van ongeveer 25 pagina’s met een waarde van €19,95. Een eenmalige actie. Daarna zal dit verslag alleen als e-book verkrijgbaar zijn. In dit prachtig vormgegeven verslag lees je wat de belangrijkste lessen zijn voor HSP om gelukkig en gezond te blijven op het werk. Dit wordt verhelderd met cijfers en citaten. Een unieke uitgave speciaal voor bezoekers van de HSP Day.

In de Space for Experience vindt je de Sensory Stands. Dit is een markt met een combinatie van diensten over Hoogsensitiviteit en producten die de zintuigen plezieren. Je vindt daar:
Anahata coaching van Saskia Klaaysen, Nevermindzz van Sabiene Seip, FeniksCoaching van Maria Schreuders, Focus op Gevoel van Caspar Veeger, Nooit meer Stress van Onno Nieveen, AsmaraKlank van Brigitte van Bourgogne, BeBalancedBeads van Ada Kaspersma. En daarnaast:
Uitgeverij
Booklight van Suzanna van der Laan met een collectie non-fictie boeken;
ACT-coach Hans Haak met onder andere informatie over de Acceptance and Commitment Therapy (ACT);
BinnenZinnig van Birgitte Paffen, interieuradvies voor sfeergevoelige mensen;
Manon Spaan met informatie over en producten met magnesium, het zogenoemde anti-stress mineraal.

Locatie

De HSP Day speelt zich af in de adembenemende ambiance van conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Een plek, centraal in Nederland waar alle hoogsensitieve personen kunnen voelen, ervaren en genieten.

We hebben onder andere de beschikking over de Steylzaal en de Sint Janzaal. Het buitengebied is groen, intiem en ontspannend (Thermen Soesterberg is de buur).

Deze locatie is met openbaar vervoer bereikbaar. Voor meer informatie www.kontaktderkontinenten.nl

De Space for Expertise is dit jaar in de Steylzaal.

HSP Day Zaterdag 25 mei 2019

Het programma vindt plaats tussen 10 en 16 uur. We hebben een prachtige locatie, veel informatie, inspirerende mensen, ontspanning in de vorm van mindfulness en massages en heel veel mensen die ook hoogsensitief zijn.

Anderen ontmoeten die tegen dezelfde uitdagingen in het werk aanlopen, geeft zoveel herkenning en erkenning. Tijdens de goed verzorgde lunch binnen of buiten in de bosrijke tuin, ontstaan mooie gesprekken. Of kies voor tijd voor jezelf met een massage en een wandeling.

Je toegangskaart is inclusief alles! Een inspirerende dag, inclusief alle presentaties en ontspannende sessies naar beschikbaarheid. Plus onbeperkt koffie, thee, water en lekkers. Plus een heerlijk lunchbuffet. Plus de unieke bonus over HSP en Werk.

Ontspanning

De HSP Day is uniek omdat het naast informatie ook inspiratie, compassie en ontspanning biedt.

Daarnaast hebben we fijne muziek om op elk moment van de dag van te kunnen genieten:
Hans Haak speelt voor ons op de handpan. Je kunt gedurende de dag genieten van de prachtige klanken van dit instrument. SoundBites creëert sfeer op de HSP Day met hun gevarieerde repertoire (op een laag volume). Vorig jaar raakten zij menig hart met hun liedjes (zie foto hieronder).

UITVERKOCHT

De HSP Day 2019 was uitverkocht. Bekijk hier de foto’s van de dag.

Alle kaarten zijn verkocht. 
Bij bestelling gelden de Algemene Voorwaarden HSP Day 2019

Drs. Esther Bergsma is sociaal-wetenschappelijk onderzoeker, registercounsellor, trainer en spreker.

Ze is expert Hoogsensitiviteit, HSP-professional van het Jaar 2017 en auteur van “Hoogsensitieve kinderen“. Haar boek is te koop via de site en tijdens de HSP Day. 

Pin It on Pinterest