Kernopleiding HSP Coach

Corona maatregelen

Door de Corona maatregelen kunnen veel bijeenkomsten niet meer doorgaan op de manier die we gewend waren. Op dit moment is niet te voorspellen hoe dat in september zal zijn.

We gaan ervan uit dat het HSP Colloquium en de Kernopleidingen HSP Coach en HSK Coach in september gewoon door gaan. Als het niet op een trainingslocatie kan, dan zorgen we voor een volwaardig online alternatief, waarbij je de materialen vooraf thuis gestuurd krijgt en er mogelijkheden zijn voor online onderling overleg.

Wellicht goed om te weten dat sowieso tot 7 weken van te voren de training geannuleerd kan worden (€20,= administratiekosten), er een ruime betalingstermijn geldt en dat gespreid betalen mogelijk is.

We willen ervoor zorgen dat de opleidingen hoe dan ook door kunnen gaan. Juist nu zijn er veel coaches nodig voor alle hoogsensitieve mensen die hulp zoeken en voor alle hoogsensitieve kinderen en hun ouders.

Kom je als coach of therapeut regelmatig hoogsensitieve mensen tegen in je praktijk? Eén op de vijf mensen is hoogsensitief, maar zij zoeken relatief vaker hulp, dus de kans dat je een HSP in je praktijk hebt is groot.

In deze kernopleiding verdiep je je in de achtergronden van hoogsensitiviteit. Wat is de kern van deze eigenschap? Hoe werkt het hoogsensitieve brein? Welke valkuilen, maar ook talenten brengt dat met zich mee? Wat zijn de verschillen met diagnoses zoals ASS en ADHD?

Gedegen kennis over hoogsensitiviteit is door de verschenen wetenschappelijke artikelen genoeg voorhanden. Maar toch is deze kennis nog nauwelijks verspreid. Er bestaan nog steeds veel misverstanden. En dat staat een goede begeleiding van HSP in de weg.

In deze kernopleiding leer je de valkuilen van hoogsensitieve mensen beter begrijpen, door in te zoomen op de werking van het brein. Door middel van het Z-kwadrant voor Hoogsensitiviteit krijg je bovendien praktische handvatten om je begeleiding gerichter en effectiever te maken.

De opleiding is bedoeld voor ervaren coaches. Er komen geen algemene coachingsvaardigheden aan bod, maar alleen verdieping van de manier van begeleiden van hoogsensitieve personen.

In de vijfdaagse kernopleiding HSP Coach leer je meer over:

• hoogsensitiviteit (wetenschappelijke benadering)
• kenmerken van hoogsensitieve personen (HSP)
• effecten zoals overprikkeling, faalangst, laag zelfbeeld
• relatie tot diagnoses als ASS en ADHD
• valkuilen in het functioneren
benadering vanuit: eigenschap – effect – behoefte – gedrag
• Z-kwadrant voor Hoogsensitiviteit inzetten
• mogelijke interventies

De trainer:
Drs. Esther Bergsma is auteur van Hoogsensitieve kinderen; praktische leidraad voor ouders en professionals” enHet Hoogsensitieve Brein, sociaal-wetenschappelijk onderzoekster, registercounsellor en wordt regelmatig (door de media) geraadpleegd als expert Hoogsensitiviteit.

Je ontvangt:
• Vijf compleet verzorgde lesdagen (twee keer tweedaagse plus 1 losse lesdag)
• uitgebreid lunchbuffet
• koffie, thee en versnaperingen
• nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoogsensitiviteit, brein en psyche

Plus deze extra’s:
• het boek “Het Hoogsensitieve Brein”
• complete werkmap (met alle dagpresentaties plus extra artikelen en inspiratie)
• onderzoeksrapportage (inclusief nog niet eerder gepubliceerde gegevens)
• certificaat van deelname

DEZE GROEP ZIT VOL

De investering voor deze vijfdaagse training bedraagt €2250,=

Tot 1 september boek je met korting en betaal je €1950,=

Dat is exclusief BTW en inclusief volledige verzorging, certificaat, alle materialen en het boek “Het Hoogsensitieve Brein”.

 

Nieuwe groep start waarschijnlijk sept 21. Toch graag nu meedoen? Schrijf je in op de wachtlijst, dan ben je erbij als iemand annuleert.

Nuchter

Hoogsensitiviteit is niets meer of minder dan een eigenschap. Een eigenschap met voordelen, maar in sommige situaties ook nadelen. In deze training neemt Esther je mee langs de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit ontwikkelings-, cognitieve- en neuropsychologie (zie voor een korte samenvatting van de wetenschap). Daardoor zijn er direct een aantal misverstanden minder en ben je beter onderlegd in gesprekken met ouders, artsen of andere hulpverleners.

HSP professional

Wil je met je praktijk meer zichtbaarheid op www.hoogsensitief.nl? Hoogsensitief.NL biedt de mogelijkheid om een speciale vermelding te behalen. Je doet dat door een scriptie te schrijven (lees verderop meer). Nieuwe klanten worden dan doorverwezen naar jouw praktijk. Je krijgt een mooi plekje op dit (veel gelezen) online-platform.

Er is een speciale kernopleiding voor HSK coaches; voor het begeleiden van hoogsensitieve kinderen en hun ouders.

Programma Kernopleiding HSP Coach

Elk voorjaar gegeven in Zwolle
Locatie: De Nieuwe BuitenSociëteit, Zwolle – een prettige sfeer en heerlijk lunchbuffet – direct naast station én genoeg parkeergelegenheid

Dag 1: – donderdag 24 september 2020 – HSP Colloquium wetenschap / HSP brein
onderzoek naar hoogsensitiviteit, rol van genen, werking hersenen. Deze dag is ook los te boeken.

Dag 2:  – vrijdag 25 september 2020- HSP Colloquium Hoogsensitiviteit en diagnoses
breinstudies en wetenschappelijke duidingen over de verschillen met diagnoses als ASS, ADHD, SI etc. Deze dag is ook los te boeken.

Dag 3: – donderdag 8 oktober 2020 – Trainingsdag: Verkenning – en analyse valkuilen
analyseren van: eigenschap – effect – behoefte – gedrag, eigenschappen zoals extraversie, sensatiezucht, hoogbegaafdheid, sterke wil

Dag 4: –  donderdag 5 november 2020 – Trainingsdag: Z-kwadrant voor Hoogsensitiviteit
  Leer de stappen uit de methode toepassen om HSP effectiever te begeleiden binnen je eigen expertise

Dag 5: – vrijdag 6 november 2020 – Trainingsdag: interventies
hoe kan je jouw begeleiding praktisch vormgeven?

De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.  

Inschrijving Kernopleiding

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Unieke training

  • gedegen basis én verdieping
  • wetenschappelijke kennis
  • heldere aanpak

Wil jij hoogsensitieve mensen beter leren begeleiden op basis van wetenschappelijke inzichten? Schrijf je dan in voor de Kernopleiding HSP Coach. Je ontvangt per mail meer informatie. Na betaling is je inschrijving definitief. De trainingen zitten snel vol, dus wees er op tijd bij.

Voorwaarden
Je ontvangt na aanmelding een factuur. Pas na betaling is jouw inschrijving definitief. Je kunt deze training tot 7 weken van te voren annuleren (€20,= administratiekosten). Na die tijd krijg je geen geld terug, maar kun je wel een vervanger sturen. Bovendien geldt een ruime betalingstermijn en is gespreid betalen mogelijk tegen een opslag. De training gaat door bij 10 deelnemers of meer. Dit hoor je minimaal 4 weken van te voren. Het maximum aantal deelnemers is 16. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

HSP-professional
Na deelname aan deze training ontvang je een certificaat. Daarmee kun je aan je klanten laten zien dat je op de hoogte bent van de nieuwste inzichten. Daarnaast is er een mogelijkheid de training af te ronden met het schrijven van een paper, waarin je laat zien het geleerde toe te kunnen passen op een casus. Je wordt dan gecertificeerd HSP Coach. Jij krijgt dan met jouw praktijk speciale aandacht op www.hoogsensitief.nl. Informeer naar de precieze regeling en de kosten.

Deze vijfdaagse, volledig verzorgde training biedt veel extra’s (gratis boek, gratis onderzoeksresultaten, gratis eten en drinken) en heeft unieke waarde voor je praktijk.

Je bent dan helemaal op de hoogte van alle wetenschappelijke inzichten, zowel de basis die Elaine Aron heeft gelegd,
als de nieuwste inzichten op het gebied van hoogsensitiviteit in relatie tot genen, brein en functioneren op het werk. Bovendien ben je in staat je begeleiding aan te passen aan je klant.

De kernopleiding HSP Coach is nieuw. Voor de opleiding tot HSK Coach zijn deze lovende recensies ontvangen:

Ik heb al veel trainingen gevolgd de laatste jaren en vaak miste ik ergens iets.
Deze training van Esther Bergsma biedt een compleet, helder en goed onderbouwd geheel over hoogsensitiviteit en de begeleiding van hoogsensitieve kinderen. Voor mij klopte alles tijdens deze training.

Esther is zeer deskundig, respectvol en authentiek. Dit maakt dat de sfeer open en prettig was.

Ik raad de training aan, aan iedereen die te maken heeft met hoogsensitiviteit of er meer over wil weten.

Sasja Kinds

Bij Sasja Coaching

Esther heeft een hele mooie en duidelijke training opgezet die hoogsensitiviteit eer aan doet. De onderzoeken die er zijn op hsp gebied worden logisch en in samenhang behandeld. Deze training – die de kennis over hoogsensitiviteit op zo’n mooie en heldere manier deelt – is echt een aanwinst voor HSP-Nederland.

Sannie Alblas-Smit

HSP Coach - therapeut

Ik raad HSP coaches deze training van harte aan. Ondanks dat ik al veel opleidingen over Hoogsensitiviteit heb gevolgd, bleef Esther me boeien en verrassen met nieuwe invalshoeken.
Cathy Spaas

HSP Coach

De wetenschappelijke benadering maakte dit tot een fijne training, waar ik veel aan zal hebben in mijn praktijk.
Natasja Esmeijer

Beeldig Brein

De volledigheid van de training maakt het voor mij uniek. Vooral dat wetenschap en de praktijk voor mij goed met elkaar werden verbonden op een logische en gestructureerde manier.

Jobke Kobossen

maatschappelijk werkster

De wetenschappelijke onderbouwing van Hoogsensitiviteit helpt mij om binnen de reguliere geneeskunde meer bekendheid te genereren. Als kinderergotherapeut / S.I. therapeut worstel ik al jaren met deze groep overprikkelde kinderen. Het is meer dan fysieke overprikkeling waar zij tegenaan lopen en waar ik als S.I. therapeut in gespecialiseerd ben. Met deze training is mijn kennis rondom Hoogsensitiviteit vergroot en heb ik tools gekregen om deze groep kinderen en hun ouders te begeleiden.

Vera Oude Sanderink

kinderergotherapeut / S.I. therapeut

Ik heb voor deze training gekozen, omdat hij er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit stak. Esther is voor mij degene die UNIEK is op dit gebied. Ik dacht dat ik al veel wist, maar door deze training ben ik nog meer op de hoogte van wat hoogsensitiviteit inhoudt, de wetenschap over het hoogsensitieve brein, en wat het kan betekenen voor het kind als zij de juiste begeleiding krijgen. Ik kan nu hoogsensitieve kinderen bieden wat ze nodig hebben om te stralen in wie ze zijn.
Miranda van der Hart

Praktijk ZHIJN Coachpraktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders

Wetenschappelijk onderbouwing op hoog niveau. Aanrader voor zorgaanbieders die meer willen weten over HSP.

M. Elmendorp

Praktijk Braincare

Ik heb genoten van deze training en de kennis, kunde en het verhaal van Esther. Trots dat ik strakjes met mooie handvatten hoogsensitieve kinderen en hun ouders kan begeleiden naar een situatie waarin zij allen beter tot hun recht komen en deze bijzondere karaktereigenschap van zichzelf/hun kind gaan leren waarderen.
Arianne Huisman

Kindercoach bij Kindercoachpraktijk G.I.J.Z.

Duidelijk, verhelderend en goed tempo. Fijne groep met verschillende achtergronden.

Joke Talsma

Ik kreeg meer dan verwacht. Vooral blij met het heldere en werkbare kader waardoor ik reeds eerder verzamelde informatie over hoogsensitiviteit ergens aan op kon hangen. Super onderbouwd.

Mieke Syryn

Voor mij is de meerwaarde van deze training dat ik een goed (wetenschappelijke) onderbouwde kennis en inzichten heb gekregen. Deze kun je ook heel praktisch inzetten. Hiermee kan ik gericht met kinderen en ouders aan de slag. Het fijne is dat er ook voldoende mogelijkheid was om te oefenen, maar vooral het goed met elkaar kunnen sparren om zo de nieuw opgedane kennis te doorgronden. Het is heel prettig dat Esther ook mede gebruik maakt van de door ons zelf ingebrachte casussen waardoor je er direct mee aan de slag kan en de training voor je gaat “leven”. Ik vond deze intensieve training een absolute meerwaarde hebben voor mijn praktijk. Hier word ik niet alleen blij van maar ik weet zeker ook veel kinderen en hun ouders.

Hélène Zack

Praktijk Ruggespraak

Een must voor elke professional die in aanraking komt met hoogsensitiviteit.

Iris van den Berg

Coach

De kennis die in deze training gedeeld wordt is zo compleet. Het geeft enorm veel duidelijkheid over hoogsensitiviteit, ook ten opzichte van andere diagnoses.

Wilma Strijker

Argo - begeleiding op maat

Ik hoop dat ook docenten deze meer dan goede training zullen volgen. Het geeft wetenschappelijke inzichten over de eigenschap hoogsensitiviteit zodat duidelijk wordt hoe je hoogsensitieve kinderen kunt herkennen en begeleiden.

Tanja Hulsman

Docent VMBO

Deze training vind ik zo zinvol. Esther Bergsma brengt de informatie open, warm, echt en doorleefd. Ik werd blij verrast door haar heldere uitleg en haar samenvatting van een grote hoeveelheid en diversiteit aan wetenschappelijk onderzoek vertaald naar een praktische vorm gericht op de doelgroep HSP.
Als psycholoog hoop ik dat door deze wetenschappelijk onderbouwing meer ruimte ontstaat in GGZ-land om het temperament HSP als grondslag mee te nemen in de gehele diagnostiek.

Wies Akkermans

Psycholoog

Dit is een training die tegemoetkomt aan mijn wensen om wetenschappelijk onderbouwde theorieën in praktijk te kunnen omzetten, met respect voor de eigenheid van elke cliënt.

De training bevat een schat aan informatie en inzichten die je als professional kan inzetten om het gedrag van hoogsensitieve kinderen beter te begrijpen, te kaderen en, indien nodig, bij te sturen.

Bovendien krijg je in de training een heldere inkijk op hoogsensitiviteit, dankzij de uitgebreide theorie over de hersenwerking.

Kristien Taelman

Sea You Coaching

Mijn ambitie is de verkenning, erkenning en herkenning van Hoogsensitiviteit te stimuleren.”

Acceptatie is nog een fikse uitdaging. Veel ouders zijn dan ook op zoek naar hulp bij de opvoeding van hun hoogsensitieve kind. Vaak voelen ze zich machteloos. Ze willen hun kind helpen zich staande te houden, maar weten niet hoe. Naar aanleiding van mijn boek krijg ik verzoeken van ouders uit het hele land. Om al die ouders te helpen zijn veel meer hulpverleners nodig.
In deze training geef ik gedegen en praktisch inzicht in het begrijpen en begeleiden van hoogsensitieve kinderen. Het is een verdieping van de kennis in mijn boek. Gezamenlijk duiken we de materie in, bespreken we wetenschappelijke onderzoeken, leggen we verbanden en verdiepen we ons in de BABA-methode. Zodat we nog beter in staat zijn hoogsensitieve kinderen te begrijpen en begeleiden.

— Esther Bergsma

Pin It on Pinterest