‘Kwetsbaarheid verbindt ons en perfectie verwijdert ons in contact met de ander’

Kwetsbaar opstellen

Je kwetsbaar opstellen is echt het engste dat er is, je kunt dan namelijk heel makkelijk gekwetst worden. Als je het echter nooit doet dan zul je ook nooit echt diepgang in een gesprek vinden. En je ook nooit echt verbonden voelen met iemand.

Koetjes en kalfjes

Je hoeft het niet constant over gevoelens te hebben, maar je wilt ook niet met iemand afspreken en het alleen maar over koetjes en kalfjes hebben. Althans daar lijken steeds meer mensen van terug te komen, het is belangrijk om mensen om je heen te verzamelen waar je van weet dat je er echt op kunt bouwen. Die niet alleen in goede tijden bij je zijn maar ook in slechte tijden waarin je soms een donkere kant van jezelf laat zien.

Open stellen

Gister lag ik weer op de tafel bij mijn kinesioloog. Ik vond het heel lastig om me open te stellen. Om te vertellen wat er echt leeft in mijn hart en mijn hoofd. Ik kreeg vragen als wat zou je tegen jezelf als kind willen zeggen? En zie de kleine Selma eens voor je en wat zou je doen, wat voor beeld heb je daarbij? Het komt er dan gewoon niet uit. Pas als ze dan aangeeft dat ik ook mag bedenken wat ik tegen Fynn zou zeggen en wat voor beeld ik krijg als ik Fynn voor me mag zien in plaats van mezelf als kind dan komt het eruit. En dan nog is het lastig. Maar met wat aanmoediging lukt het me uiteindelijk wel om me helemaal open te stellen.

Geen domme vragen

Want net zoals er geen domme vragen bestaan, bestaan er ook geen gekke uitspraken als je het hebt over jouw belevingswereld. Daar is namelijk niks gek want het is jouw beleving, jouw perceptie en jouw waarheid. Het hele probleem is dat we ons zo vaak helemaal loskoppelen van ons gevoel. Veel wegstoppen is heel makkelijk op de korte termijn. Op de lange termijn lopen veel mensen echter tegen problemen aan, zoals ik in een eerder blog al heb beschreven. Of je krijgt misschien niet echt een probleem maar zult ook niet je leven ten volle kunnen leven.

Je leven is echt veel leuker als je dat masker afzet. Je zult zeker ook gekwetst worden maar je zult ook merken dat mensen zich naar jou toe veel makkelijker open stellen. Dat is wat ik sinds mijn blog bijna dagelijks ondervind.

Masker

‘In a world where everyone wears a mask, its a privilege to see a soul’

Selma, 33 jaar en woont in Zoetermeer met man en zoontje van bijna 4 jaar. Na 2,5 jaar op zoek te zijn geweest naar wie ik ben en wat ik wil zit ik nu in een onwijs goede flow. Ik kom erachter dat ik veel creatiever ben dan ik dacht en ben met allemaal leuke dingen bezig. Een blog, opleiding en parttimebaan bij mijn man in het bedrijf. Ik hoop anderen te inspireren en motiveren, zodat we deze wereld met elkaar een stukje mooier kunnen maken. Lees meer op haar website Now We Are Free.

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest