Op 6 juli 2018 had ik de kans om Elaine Aron persoonlijk te bedanken voor haar baanbrekende werk. Ik was in Santa Cruz op de Universiteit van Californië. De plek waar Aron haar onderzoek naar Hoogsensitiviteit ruim twintig jaar geleden startte. Een prachtig groene campus met zicht op de Pacific Ocean.

Elaine Aron

Elaine Aron heeft mijn leven gered. Dat klinkt misschien overdreven, maar zo simpel is het. Ik zat in een zware burn-out toen ik haar boek las. En dat gaf me inzichten die ik nodig had om eruit te komen. Hulpverleners hadden toen nog nooit gehoord van Hoogsensitiviteit.

Emotioneel moment

Het was voor mij dan ook een emotioneel moment om Elaine Aron te vertellen hoeveel ze heeft betekend voor mij. Hoe belangrijk haar werk is voor zoveel hoogsensitieve mensen.

Impact

Haar horen praten over Hoogsensitiviteit – over de onderzoeken die ze gedaan heeft, over haar persoonlijke ervaringen en de verhalen van klanten – was zo bijzonder. Ik had natuurlijk alles gelezen. Alle boeken, blogs en wetenschappelijke artikelen die zij heeft geschreven. En video’s van presentaties bekeken. Maar dit live horen heeft een veel diepere impact.

Ze spreekt met grote autoriteit maar tegelijkertijd ook bescheidenheid. Dat maakt dat je urenlang geboeid naar haar kan luisteren. Wat een inspiratiebron!

Spreekkamer

Ik was in Santa Cruz voor een Retreat voor Hoogsensitieve Therapeuten. Daarin stond centraal hoe je het beste voor jezelf en je klanten kunt zorgen. Dr. Elaine Aron verzag ons van de nieuwste kennis over Hoogsensitiviteit. Haar wetenschappelijke onderzoeken vatte ze voor ons samen. Daarna sprak ze met ons over issues uit de praktijk. Waar loop je als Hoogsensitieve Therapeut tegenaan? Wat zijn de vraagstukken van de klanten? Wat betekent de wetenschappelijke kennis in de spreekkamer?

Signering door Elaine Aron

Persoonlijke ontmoeting

Aron nam uitgebreid de tijd onze vragen te beantwoorden en dacht met ons mee in de dilemma’s die we soms ervaren.
Daarna hadden een aantal mensen de mogelijkheid haar persoonlijk te ontmoeten.
Ze wist dat ik haar graag wilde spreken en nam daar de tijd voor.

Voorwoord

Ik had namelijk nog een reden om haar te bedanken. Ze heeft de moeite genomen – en dat had wat voeten in de aarde met een Nederlands boek – om een voorwoord te schrijven. In de vierde druk van mijn boek  “Hoogsensitieve kinderen” zijn haar mooie woorden opgenomen. In ons gesprek vertrouwde ze me toe dat ze dat niet vaak doet. Daardoor voel ik me natuurlijk nog meer vereerd.

Een korte video van deze bijzondere ontmoeting vind je op YouTube.

 

In haar voorwoord bij mijn boek schrijft ze hoe belangrijk het is om hoogsensitieve kinderen goed te leren begrijpen: elk kind met zijn eigen behoeftes. Om hen zo op de beste manier te begeleiden. Haar woorden over mijn boek sterken me: gedegen kennis over hoogsensitiviteit moet nog zoveel meer verspreid worden, zodat hoogsensitieve mensen en kinderen de hulp krijgen die ze verdienen.

Inspiratiebron

Inmiddels ruim de 70 gepasseerd investeert Elaine Aron zelf nog steeds veel tijd en moeite in het verspreiden van kennis over Hoogsensitiviteit. Nu steeds meer door het opleiden van anderen. Zij is nog altijd het gezicht van deze eigenschap.
Ontzettend inspirerend om deze vrouw te hebben ontmoet; een onvergetelijke ervaring.

Esther Bergsma ontmoet Elaine Aron

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest