Al jaren draagt Hoogsensitief.NL bij aan meer bekendheid van en draagvlak voor hooggevoeligheid in de samenleving. Het is slechts één van de vele activiteiten die Esther Bergsma hiervoor benut. Kansen om via omroep en pers meer erkenning voor HSP te krijgen, is een andere.

In 2019 is zij erin geslaagd vele magazines, kranten, (internationale) blogsites en bijvoorbeeld omroepen als RTV Drenthe en NPO Radio 1 te interesseren om over hoogsensitiviteit te publiceren. Daarom is Esther genomineerd voor “Vrouw in de Media Award” (Drenthe).

Enkele voorbeelden:

De interviews gingen over Hoogsensitiviteit in het algemeen of de manier waarop hoogsensitieve mensen zelf, ouders, leerkrachten, artsen of hulpverleners ermee om kunnen gaan. Maar gelukkig ook over de wetenschappelijke benadering, die Esther zo voorstaat en die ze met haar onderzoeken onderstreept.

Ook kregen de boeken “Hoogsensitieve kinderen” en “Het Hoogsensitieve Brein” volop aandacht.

Esther is trots op haar nominatie: “Heel veel mensen zijn op deze manier meer te weten gekomen over Hoogsensitiviteit. Misschien was het een hoogsensitieve persoon die daardoor zichzelf beter begrijpt. Of een leerkracht die zijn hoogsensitieve leerlingen beter kan onderwijzen. Of een hulpverlener die zijn begeleiding effectiever heeft kunnen maken. Of misschien was het iemand die nog nooit van deze eigenschap had gehoord en nu HSP in zijn omgeving beter begrijpt.

Er zijn nog veel mensen die niets of onvoldoende weten van hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen. Daarom hoop ik in 2020 ook weer mijn kennis te kunnen delen in diverse media. Wil jij dat ondersteunen? Dan kun je hier op me stemmen. (Kies voor Provincie Drenthe). Dank je wel alvast.”

 

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest