Onderzoek overprikkeling

 

Overprikkeling komt veel voor bij hoogsensitieve volwassenen en zorgt vaak voor vervelende klachten. Toch is er weinig tot geen onderzoek gedaan naar hoe we die overprikkeling zouden kunnen voorkomen.

Psychomotorische therapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij het lichaam en bewegen gebruikt worden om psychosociale problemen te veranderen, verminderen of te verhelpen. Carlijn Hendrikx is studente Psychomotorische Therapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en doet dit onderzoek in het kader van haar afstuderen in opdracht van Esther Bergsma.

In het onderzoek is gekeken naar wat overprikkeling precies is en of en hoe de psychomotorische therapie zou kunnen helpen om die overprikkeling te voorkomen.

Carlijn Hendrikx

“Ik ben een natuurliefhebber, een dansfanaat en hoogsensitief. Vanuit mijn eigen ervaring met hoogsensitiviteit groeide mijn nieuwsgierigheid naar de verbinding tussen mijn vakgebied en hoogsensitiviteit. Wat heeft de psychomotorische therapie te bieden en waar hebben hoogsensitieve volwassenen behoefte aan?’

Pin It on Pinterest