Hoogsensitief.NL begrijpt en begeleidt hoogsensitiviteit

Team

Hoogsensitief.NL is opgezet om de eigenschap hoogsensitiviteit te verkennen, herkennen en erkennen. Dit platform biedt informatie en verwijst door naar verdieping en verbreding. Het uiteindelijk doel is hoogsensitieve personen meer zelfinzicht, handelingsperspectief en vertrouwen te geven. Het team van Hoogsensitief.NL bestaat uit expert Esther Bergsma (directie), Klarissa Patijn (front office & support), Diederick Entjes (website & design), Linda van der Kwast (redactie & sociale media), Patricia Martherus (back office media) en Derk Eimers (directie).

Dit interactief online-platform is een samenwerkingsverband tussen oprichter en eigenaar Esther Bergsma en een tiental gast- en vaste bloggers. Onderaan de pagina vind je meer informatie over de bloggers en kun je een overzicht van hun blogs bekijken. Schrijf jij ook over hoogsensitiviteit? Wij plaatsen graag nuchtere, persoonlijke of informatieve verhalen. Mail naar info@hoogsensitief.nl.

Om veel meer ouders van hoogsensitieve kinderen en hoogsensitieve mensen te kunnen helpen leidt Esther coaches op. De gecertificeerde HSK- en HSP-coaches op deze pagina, kennen de (wetenschappelijke) achtergronden van hoogsensitiviteit en de technieken om hoogsensitieve personen, kinderen en hun ouders te begeleiden.

Drs. Esther Bergsma

Esther Bergsma is expert Hoogsensitiviteit en wordt vanwege haar kennis en ervaring veelvuldig gevraagd haar expertise te delen. Ze is:

Sociaalwetenschappelijk onderzoeker: Esther heeft diverse (wereldwijde) onderzoeken naar hoogsensitiviteit uitgevoerd. De resultaten hiervan verwerkt ze in haar boeken, blogs, opleidingen en als gastspreker. Meer informatie over haar onderzoek naar ‘HSP & Werk’ zijn voor Nederland in dit blog te lezen en de internationale resultaten in dit blog.

Auteur: Ze is auteur van vijf boeken, vele artikelen en honderden blogs. Van de boeken Hoogsensitieve kinderen en Het Hoogsensitieve Brein zijn inmiddels de respectievelijk 8e (herziene) en 6e druk verschenen. Het 5e boek Gelukkig Hoogsensitief (november 2021) heeft ze gepubliceerd om de schijnwerper dit keer op de mooie, positieve en talentvolle aspecten van HSP te richten. Daarnaast schrijft ze voor meerdere online en gedrukte media, zoals het HSP Magazine en Wendy

(internationaal) Spreker op congressen, studiedagen en voorlichtingsavonden voor bijvoorbeeld (jeugd)artsen, (GZ-)psychologen, leerkrachten, coaches en ouders. Zoals het HSP Congres, de Dag van de Coach, de Empaths Summit, en de Sensitivity Summit. Voor aanvraag van een presentatie over hoogsensitiviteit kunt u mailen naar info@hoogsensitief.nl.

Opleider: Esther doceert en traint professionals in de zorg, het onderwijs en HRM. Dit doet ze onder andere jaarlijks in de herfst met haar eigen Kernopleidingen HSP-coach en HSK-coach. Bijvoorbeeld via het HSP Colloquium waarin zij in één dag een thema uitdiept aan de hand van wetenschappelijke publicaties. Naast haar eigen opleidingen verzorgt of levert Esther inhoudelijke bijdrages aan leergangen, (online) trainingen of cursussen van andere opleidingsinstituten.  Dit doet ze onder andere voor De Onderwijsdesk, E-WISE, Medilex Onderwijs, Psychologie Magazine en Happinez. In-company-trainingen van Hoogsensitief.NL zijn aan te vragen via info@hoogsensitief.nl.

Waardering: In 2017 werd Esther Bergsma gekozen tot HSP Professional van het Jaar. In 2018 en 2019 was ze finalist voor diezelfde verkiezing. In 2017 was ze genomineerd als ‘Knappe Kop’ in de Viva 400. In 2020 werd ze genomineerd voor de Vrouw in de Media Award. Veelgevraagd deskundige door de media (zie hieronder) en expert Hoogsensitiviteit voor Psychologie Magazine, Happinez en Wendy Online.

Bloggers

Linda van der Kwast (1969) is schrijver en intuïtieve coach.
Meer over Linda.

Jorieke Kroeze is hooggevoeligheids-deskundige en begeleider van kinderen met autisme. Meer over Jorieke.

Esther Bergsma

Esther Bergsma (1972) is, net als haar twee pubers,  hoogsensitief.
Meer over Esther.

Michiel van der Pols

Michiel van der Pols (1977) is schrijver, spreker en doorbraakcoach
Meer over Michiel.

Marijke Ivangh

Marijke Ivangh (1982) is coach en schrijfster en zelf hoogsensitief.
Meer over Marijke.

Rob Oele (1953) woont in Zoetermeer. Sinds 2016 is hij met pensioen.
Meer over Rob.

Karin Rutjes (1985) is motivator, inspirator en coach op het gebied van hoogsensitiviteit. Meer over Karin.
Derk Eimers (1965) extrapoleert zijn recalcitrantie vanuit zijn journalistieke verleden. Meer over Derk.

Dree Andrea schrijft over het empathisch spectrum.
Meer over Dree.

Maria Schreuders is zelfstandig loopbaancoach bij Fenikscoaching.
Meer over Maria.

Jacko Scholten (1973) is coach en energetisch therapeut.
Meer over Jacko.

Louise de Zeeuw werkt als verzorgende IG in de ouderenzorg.
Meer over Louise.

Linda Ronde is ​ auteur en schrijft graag over onderwerpen zoals: HSP, spiritualiteit en mindset. Meer over Linda.

Selma Wubben

Selma Wubben (1987) blogt over haar leven, waarin ze steeds bewuster probeert te zijn.
Meer over Selma.

Annemieke Rozemond

Annemieke Rozemond (1964) Thema’s als gevoelens, ontwikkelen van wijsheid en pers. spiritualiteit. Meer over Annemieke

Rowan Rodrik van der Molen

Rowan van der Molen is IT-deskundige en schrijver. Meer over Rowan.

Rowan Rodrik van der Molen

Marianne van der Elst-Madderom is schrijver en ondernemer. Meer over Marianne.​

Disclaimer

De intentie van platform www.hoogsensitief.nl is om content zo correct, actueel en toegankelijk mogelijk te maken. Niettemin bestaat de mogelijkheid dat informatie verouderd, onjuist of onvolledig is. Hoogsensitief.NL aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

Geen rechten

Hyperlinks naar extra informatie, voorbeelden en ‘partners in hoogsensitiviteit’ zijn dienstverlenend. Ook die zijn onderhevig aan wijzigingen. Aan de geboden informatie kan derhalve geen rechten worden ontleend.

Eventuele persoonlijke gegevens die bezoekers invullen, worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn ingevuld. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Zie verder ons privacybeleid

Auteursrecht

Websitebezoekers mogen informatie uitsluitend voor henzelf (eigen kring) gebruiken met verplichte vermelding van de bron: ©Hoogsensitief.NL. Deze mag dus niet worden overgedragen, vermenigvuldigd en/of bewerkt. De illustraties zijn gemaakt door Anouk Dijkstra en zijn auteursrechtelijk beschermd.

Contactgegevens Hoogsensitief.NL

Hoogsensitief.NL is onderdeel van WerkZorgCombinatie
Maasstraat 48, 9406RC Assen
0592 – 861 792
info@hoogsensitief.nl
KvK: 54443393
BTW-id: NL001469547B03

Op alle diensten en producten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Lees hier meer over ons privacybeleid.

Pin It on Pinterest