(0592) 861 792 info@hoogsensitief.nl

Hoogsensitief.nl begrijpt en begeleidt hoogsensitiviteit

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Contactgegevens

info@hoogsensitief.nl
06 – 44 84 34 35
0592 – 861792

Initiatiefnemer Esther Bergsma,
registercounsellor (ABvC en RBCZ) en hoogsensitiviteitsexpert (erkend door dr. Aron)
Esther is te boeken als spreker via ZijSpreekt. Meer informatie via info@hoogsensitief.nl.

Team

Hoogsensitief.nl is een samenwerkingsverband van professionele ZZP’ers om het onderwerp hoogsensitiviteit toegankelijker, bekender en geaccepteerder te krijgen. Dit platform biedt informatie en verwijst door naar verdieping en verbreding. Het uiteindelijk doel is hoogsensitieve personen meer zelfinzicht, handelingsperspectief en vertrouwen te geven.

Je vindt op de site blogs van onderstaande auteurs. Heb je zelf ook een mooi blog over hoogsensitiviteit geschreven? Wij plaatsen het graag.

 

linda_vd_kwastLinda van der Kwast (1969) is schrijver en intuïtieve coach. Na een lange tijd zich voor haar gevoel te hebben afgesloten, heeft ze als volwassene opnieuw mogen leren omgaan met haar sensitiviteit. Waarbij ze tot de ontdekking kwam dat juist het in staat zijn om te voelen en op een gezonde manier omgaan met emoties en intuïtie zo belangrijk is in ieders leven. Om deze reden is ze begonnen met het schrijven van verhalen (in het Nederlands en Engels) voor haar eigen website. Ze is hoogsensitief en intuïtief. Ze heeft een vierjarige studie aurareading en intuïtieve ontwikkeling afgerond bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Haar verhalen zijn ook te lezen op rebellesociety.com en tut.com. Wil je meer van haar lezen, kijk dan op haar website www.lindavanderkwast.com.

RoIMG_2406b Oele (1953) woont in Zoetermeer. Sinds 2016 is hij met pensioen. Met zijn achtergrond als ontwikkelingspsycholoog heeft hij vele jaren gewerkt aan strategie- en organisatieontwikkeling bij Ministeries. Zijn hobby’s zijn fotografie, de ontstaan-geschiedenis van de mens (hij schrijft columns op Scientias.nl) en lezen. Sinds hij 15 jaar geleden op het spoor van hsp kwam, zag hij hoe dat zijn levensloop verklaarde. Van de bepalende momenten, de breuklijnen, in zijn leven, doet hij op hoogsensitief.nl verslag. Hij laat zien dat die pijnlijke momenten ook transformerend waren. Zijn website: www.levenslijnen.net. De foto’s bij zijn blogs zijn allemaal van zijn hand. Zie ook zijn fotosite: www.pbase.com/roboele

Esther Bergsma

Esther Bergsma (1972) is, net als haar twee opgroeiende pubers,  hoogsensitief. Zij is registercounsellor, erkend expert hoogsensitiviteit (door dr. Aron) en eigenaar van WerkZorgCombinatie. Zij ondersteunt ouders bij meer balans in baan en gezin. Haar specialisaties zijn omgaan met hoogsensitiviteit en burn-outpreventie.

Zij deelt in haar blogs graag nieuwe wetenschappelijke inzichten of handige overzichtjes, zodat de kennis over hoogsensitiviteit toeneemt. Wil je hulp bij de begeleiding van je hoogsensitieve kind of zelf kracht uit je gevoeligheid halen? Boek dan een consult in haar praktijk in Assen via info@hoogsensitief.nl.

Mark van der Tol heeft zich de afgelopen tien jaar verdiept in persoonlijke ontwikkeling waaronder NLP, mindfulness en hoogsensitiviteit. Door zijn achtergrond in de zakelijke dienstverlening en zijn eigen hoogsensitiviteit weet hij een bijdrage te creëren voor zowel de werkgever als haar hoogsensitieve medewerkers. Na het ervaren van de zinloosheid van een burn-out wil hij hoogsensitieve medewerkers het traject bieden dat hij zelf graag had willen ontvangen. Enerzijds om ziekteverzuim preventief tegen te gaan, anderzijds om hoogsensitieve medewerkers duurzaam in hun kracht te zetten. weSense is ’s werelds eerste consultancy, training en coaching bureau dat zich specialiseert in hoogsensitiviteit.

Pauke Mutsaers (1962) is een hoogsensitieve zorgprofessional bij en eigenaar van Ecce! Coaching & Ontwikkeling, en (stief)moeder in een dynamisch samengesteld mannengezin (4 jongens en een man).
Vanaf het moment dat haar zonen (nu 20 en 18) als peuters zijn gaan praten, heeft zij hun grappige, lieve en wijze uitspraken opgeschreven en gebundeld ter gelegenheid van hun 18e verjaardag. Pauke heeft altijd geprobeerd – uiteraard met vallen en opstaan – beide jongens hun eigen verhaal te laten te vertellen en hen écht te zien. En de mooie momenten te vieren en vast te leggen.
Dat beoogt zij ook met haar coaching (www.eccecoach.nl): de eigenheid en natuurlijke vaardigheden van ouders, leerkrachten en kinderen zichtbaar maken, vieren, zo nodig versterken en weer vieren.

Anouk Philips (1965) is zelf hoogsensitief, heel intuïtief en werkt als hsp coach in haar eigen praktijk. Haar missie is dat hoogsensitiviteit bekender en vooral gewoner wordt. Maar vooral dat hsp’s leren om hun hoogsensitiviteit voor hen te laten werken in plaats van het als een last te ervaren. Ze houdt van nuchtere spiritualiteit met beide benen op de grond. Ze is opgeleid als energetisch therapeut en heeft 25 jaar ervaring in coaching. In haar eigen praktijk ‘Gelukkig Hoogsensitief‘ in Sittard begeleidt ze mensen om meer inzicht in zichzelf en hun hoogsensitiviteit te krijgen zodat ze volmondig kunnen zeggen: ‘ik ben gelukkig hoogsensitief!’. Ze houdt van schrijven en kan vrij eigenzinnig zijn in haar standpunten. Verder: bewust een latrelatie, haar zoon is al de deur uit, dol op wandelen, koken en Netflix. Op www.gelukkig-hoogsensitief.nl kun je haar ebook ‘Beter omgaan met prikkels’ gratis downloaden.

Derk Eimers (1965) extrapoleert zijn recalcitrantie vanuit zijn journalistieke verleden. Eerst herhaaldelijk “Waarom???” voordat hij iets accepteert. Hij is onder andere speechwriter, columnist en presentator.
Met ongewone observaties werpt hij niet zelden nieuw licht op vanzelfsprekendheid. Hij ontkent hooggevoelig te zijn. Houdt zich staande tussen hoogsensitieve partner en kinderen. Sluit zich echter niet af voor het bovennatuurlijke. Gevraagd om hier bij gelegenheid zijn taalent in een column te benutten om hoogsensitiviteit ‘aards’ en ‘grijpelijk’ te houden.

12006613_574492389368923_4266565355117901087_o

Sannie Alblas-Smit (1978) is een doener en positief ingesteld. Ze is getrouwd met Steef en moeder van drie kinderen, waarvan twee hoogsensitief. Zij motiveert graag mensen om het beste uit zichzelf te halen en dus ook uit hun hoogsensitiviteit. Ze wil hoogsensitieve mensen stimuleren om de mooie kanten van hun eigenschap te zien en te voelen.
Ze werkt als coach / therapeut in Deventer (Praktijk Soles). Voor zichzelf merkte zij dat het voor haar belangrijk is om zich te richten op de positieve eigenschappen. Dit hoopt zij ook over te dragen in haar blogs en werkwijze.
Haar hobby’s zijn hardlopen, wandelen in de natuur, lezen, mediteren en een beetje gek doen op zijn tijd.

Disclaimer

De intentie van platform www.hoogsensitief.nl is om content zo correct, actueel en toegankelijk mogelijk te maken. Niettemin bestaat de mogelijkheid dat informatie verouderd, onjuist of onvolledig is. De producenten aanvaarden hiervoor geen aansprakelijkheid.

Geen rechten

Hyperlinks naar extra informatie, voorbeelden en ‘partners in hoogsensitiviteit’ zijn dienstverlenend. Ook die zijn onderhevig aan wijzigingen. Aan de geboden informatie kan derhalve geen rechten worden ontleend.

Eventuele persoonlijke gegevens die bezoekers invullen, worden uitsluitend gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn ingevuld. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Auteursrecht

Websitebezoekers mogen informatie uitsluitend voor henzelf (eigen kring) gebruiken met verplichte vermelding van de bron: ©hoogsensitief.nl. Deze mag dus niet worden overgedragen, vermenigvuldigd en/of bewerkt. De illustraties zijn gemaakt door Anouk Dijkstra en zijn auteursrechtelijk beschermd.

Contactgegevens

Hoogsensitief.nl is onderdeel van WerkZorgCombinatie
Maasstraat 48
9406RC Assen
info@werkzorgcombinatie.nl
info@hoogsensitief.nl
KvK: 54443393
BTW: NL110932547B01

Op alle diensten en producten zijn de algemene voorwaarden 2016 van toepassing.