Hoogsensitief.NL begrijpt en begeleidt hoogsensitiviteit

Drs. Iris van den Berg – Schröer
Coach / Trainer

IVB Coaching – Inzicht, Vertrouwen, Beweging
E-mailadres: iris@ivbcoaching.nl
Website: www.ivbcoaching.nl

Specialisatie: Hoogsensitiviteit, AD(H)D, over- of onderprikkeling. Voor volwassenen en/of ouders.

Ieder mens is uniek. Dat maakt coachen zo boeiend! Elke keer is het een nieuwe zoektocht naar drijfveren, kwaliteiten, ingesleten gedragspatronen, overtuigingen en intenties, met steeds weer een andere uitkomst. Wat voor de een goed is, kan voor de ander juist contraproductief werken.

Iris van den Berg - Schröer

Aanpak

​Als coach help ik volwassenen bij hun persoonlijke zoektocht. Meestal gaat het daarbij om 3 thema’s: gezin en/of opvoeding (zowel van herkomst als huidig), werk, en persoonlijk leven. Ook coach ik volwassenen in hun rol van ouder van kinderen met AD(H)D of hoogsensitieve kinderen.

In mijn praktijk werk ik veel met oefeningen, modellen en (familie)opstellingen, en bied ik ook regelmatig gewoon een luisterend oor. Erkenning en herkenning van emoties en worstelingen zijn tenslotte belangrijk en noodzakelijk om ze vervolgens aan te kunnen pakken.

Missie

Mijn missie is om mensen te helpen inzicht te krijgen in hun kwaliteiten en drijfveren, vertrouwen te laten opbouwen in zichzelf, en in beweging te komen door zelf regie te leren nemen en keuzes te leren maken die voor hen goed zijn. Mijn motto is dan ook: Alle dagen dicht bij jezelf!

Over Iris

Ik ben Iris, ben getrouwd en trotse moeder van een dochter en een zoon. Ik zing graag, en treed ook op met verschillende bands. Daarnaast maak ik sieraden, kook en bak ik graag en hou ik van puzzelen, lezen en dansen.
Van al deze dingen krijg ik energie. Het zijn mijn hulpbronnen om me goed te voelen. Ze helpen me om mijn aandacht te verleggen en mijn hoofd leeg te maken.

Ik ben zelf hoogsensitief en ben een aantal keren stevig vastgelopen in mijn leven. Nu ervaar ik nog dagelijks hoe fijn het is om te weten hoe mijn hoogsensitieve brein nu eigenlijk werkt, zeker in combinatie met mijn andere eigenschappen, en wat een mooie eigenschap hoogsensitiviteit is. Daarnaast ben ik blij met alles wat ik heb geleerd om mijn leven te leiden op een manier die het beste bij mij past. Als coach laat ik mensen graag ontdekken wat voor hen het beste werkt.

Ook heb ik twee hoogsensitieve kinderen. In de praktijk ervaar ik dus regelmatig hoe mooi én intensief het opvoeden van hoogsensitieve kinderen kan zijn, en help daarom graag ouders die hun kind beter willen begrijpen en begeleiden.

Om mensen zo goed mogelijk te begeleiden heb ik een uitgebreide coachopleiding gevolgd waarin oplossingsgericht coachen de rode draad vormt. Daarnaast heb ik een opleiding systemisch werk afgerond, en twee opleidingen bij Esther Bergsma.

Contactgegevens

Hoogsensitief.NL is onderdeel van WerkZorgCombinatie
Maasstraat 48, 9406RC Assen
0592 - 861 792
info@hoogsensitief.nl
KvK: 54443393
BTW: NL001469547B03

Op alle diensten en producten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Pin It on Pinterest