In deze weken van terugblikken mogen, kunnen én willen we bij Hoogsensitief.NL niet achterblijven. Met veel trots en plezier merken we dat ons initiatief om meer HSP-evenementen te organiseren met enthousiasme is ontvangen. Als we tenminste de terugkoppeling die we mondeling, via sociale media en mailtjes mogen geloven … 😉

Frisse initiatieven

Natuurlijk verzorgde Esther al jaren een training hier en een workshop daar. Maar bij het bepalen van de koers voor 2018 wilden we dat structureren en tegelijkertijd enkele frisse initiatieven toevoegen. Zo ambieerde Esther inmiddels om op academisch niveau informatie over Hoogsensitiviteit te delen. En bedacht Derk hoe interessant en gezellig kan zijn als er een speciale zomerse dag voor hoogsensitieve personen bestaat. Al brainstormend bedachten we de training voor HSP-professionals, het Colloquium en de HSP Day.

Volgeboekt

Om het voor Esther ook mogelijk te maken de reguliere consults, presentaties voor onderwijs, bedrijfsleven en gezondheidszorg alsmede onderzoeken (in 2018 naar de relatie met werkstress) en boeken te blijven realiseren, maakte we een jaarplanning met twee trainingen (februari/maart en september/oktober), twee Colloquia en de HSP Day bij het begin van de zomer.

De beide trainingen “Begrijp & Begeleid kinderen met Hoogsensitiviteit” bleken al vroegtijdig volgeboekt. Gelukkig bestaat altijd de mogelijkheid door te schuiven naar de volgende editie. In Zwolle grepen 16 HSP-Professionals de eerste de beste kans om zich in vijf dagen verder te bekwamen in theorie en praktijk van hooggevoeligheid. Sommige zetten naderhand nog een stapje extra door een ‘paper’ te schrijven waarmee zij aantoonden de cursusinhoud goed te kunnen verwerken naar een ‘professional level’. Zij zijn nu gecertificeerde HSK(ind)-coaches. In het najaar volgden opnieuw 16 coaches/leerkrachten (zelfs vanuit België) deze vijfdaagse. Een bloemlezing van de beoordeling op de evaluatieformulieren staan onderaan de informatiepagina van de training.

Hoog tempo

Het HSP Colloquium blijkt niet minder in trek. Twee gespecialiseerde groepen deelnemers lieten zich in hoog tempo – soms in het Engels – bijscholen over de wetenschappelijke inzichten betreffende Hoogsensitiviteit, dan wel Sensory Processing Sensitivity. Meer over dit event en de terugkoppeling.

HSP Day

En dan de HSP Day. Met dank aan de goede weersomstandigheden, maar vooral aan de prachtige geëigende locatie rondom de Cecilia-kapel in Soesterberg werd het een intieme première van deze ‘dag ter viering’. De inhoudelijke bijdrages van Esther, de workshops ter onthaasting alsmede Sensory Stands rondom het thema “Mama’s & Papa’s” bleken elkaar passend aan te vullen.

De tweede HSP Day staat gepland voor zaterdag 25 mei. Wederom in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Komend jaar schuiven we door naar het hoofdgebouw met de even passende Steyl- en Sint Janzaal. Save the Date!

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest