(0592) 861 792 info@hoogsensitief.nl

Training Begrijp & Begeleid kinderen met hoogsensitiviteit

Werk jij als professional (ook) met hoogsensitieve kinderen? Wil je hen beter leren begrijpen? Of wil je ouders leren hoe zij hun hoogsensitieve kind kunnen begeleiden? Dan is deze training iets voor jou.

Ongeveer 20% van de kinderen is hoogsensitief. Hoogsensitieve kinderen hebben vaak problemen met slapen, eten of spelen. Op school ervaart de helft van de kinderen problemen; variërend van faalangst, overprikkeling, gepest worden tot onderpresteren. De eigen reacties en gevoelens begrijpen vermindert vaak al een aanzienlijk deel van de ‘last’.

Als professional kunt je daaraan bijdragen. In deze training leer je de kern van hoogsensitiviteit begrijpen. Bovendien leer je vaardigheden om op een prettige en effectieve manier te communiceren met kinderen en hun ouders over de problemen waar zij tegenaan lopen.

In de vijfdaagse training “Begrijp & Begeleid kinderen met hoogsensitiviteit” leer je meer over:

• hoogsensitiviteit (wetenschappelijke benadering)
• kenmerken van hoogsensitieve kinderen (HSK)
• effecten zoals overprikkeling, faalangst, laag zelfbeeld
• relatie tot diagnoses als ASS en ADHD
• probleemgebieden zoals slapen, eten, spelen, leren
• effecten van opvoeding
• benadering vanuit: eigenschap – effect – behoefte – gedrag
• BABA-methode inzetten
• gesprekstechnieken met ouders (mmv een trainingsacteur)
• PMT-interventies bij overprikkeling

De trainer:
Drs. Esther Bergsma is auteur van Hoogsensitieve kinderen; praktische leidraad voor ouders en professionals”, sociaal-wetenschappelijk onderzoekster, registercounsellor en expert Hoogsensitiviteit (licensed by dr. Elaine Aron®). Zij is verkozen tot HSP-professional van het Jaar in de categorie Bedrijfsleven. En bovenal; moeder van twee hoogsensitieve kinderen.

Je ontvangt:
• Vijf compleet verzorgde lesdagen (twee keer tweedaagse plus 1 losse lesdag)
• drie keer lunch en twee keer diner
• koffie, thee en luxe versnaperingen
• nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoogsensitiviteit, brein en psyche

Plus deze extra’s:
• het boek “Hoogsensitieve kinderen”
• complete werkmap (ook te gebruiken als naslagwerk)
• onderzoeksrapportage (inclusief nog niet eerder gepubliceerde gegevens)
• certificaat van deelname

De investering voor deze vijfdaagse training bedraagt €2495,=. Als je voor 24-12-2018 inschrijft, betaal je slechts €1997,= (excl. BTW). Dat is inclusief volledige verzorging, alle materialen en het boek “Hoogsensitieve kinderen“.

Nuchter

Hoogsensitiviteit is niets meer of minder dan een eigenschap. Een eigenschap met voordelen, maar in sommige situaties ook nadelen. In deze training neemt Esther je mee langs de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit ontwikkelings-, cognitieve- en neuropsychologie (zie voor een korte samenvatting van de wetenschap). Daardoor zijn er direct een aantal misverstanden minder en ben je beter onderlegd in gesprekken met ouders, artsen of andere hulpverleners.

HSK professional

Wil je met je praktijk meer zichtbaarheid op www.hoogsensitief.nl? Esther biedt de mogelijkheid om een speciale vermelding te behalen. Je doet dat door een ‘examenpaper’ te schrijven (lees verderop meer). Nieuwe klanten worden dan doorverwezen naar jouw praktijk. Je krijgt sowieso een mooi plekje op dit (veel gelezen) online-platform.

Programma 5- daagse training

Utrecht (september en oktober 2018): VOL.
Locatie: La Vie – Utrecht – een fijn complex met uitgebreide verzorging – naast station én genoeg parkeergelegenheid

Zwolle (maart 2019)
Locatie: De Nieuwe BuitenSociëteit – een prettige sfeer met heerlijke lunch – direct naast station én genoeg parkeergelegenheid

Dag 1: donderdag 7 maart (13.30 tot 21.00 uur) – wetenschap
onderzoek naar hoogsensitiviteit, rol van genen, werking hersenen

Dag 2: vrijdag 8 maart 15 (9.30 tot 16.00 uur) – opvoeding en diagnoses
ontwikkelingspsychologieenvironmental sensitivity, temperament, verschillen met diagnoses

Dag 3: vrijdag 22 maart (9.30 tot 16.00 uur ) – probleemgedrag
analyseren van: eigenschap – effect – behoefte – gedrag, eigenschappen zoals extraversie, sensatiezucht, hoogbegaafdheid, sterke wil

Dag 4: donderdag 28 maart (13.30 tot 21.00 uur) – BABA-methode
vanuit verbinding begrenzen hoe doe je dat? Leer de stappen uit de methode toepassen

Dag 5: vrijdag 29 maart (9.30 tot 16.00 uur) – interventies
hoe kan je jouw begeleiding praktisch vormgeven? Inclusief gastles PMT.

Het uitgebreide programma is op te vragen via onderstaand formulier.

De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. De volgende training vindt daar plaats in maart 2019.

 

Training B&B HSK

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Unieke training

  • praktisch en toepasbaar
  • wetenschappelijk onderbouwd
  • gedegen basis én verdieping

Wil jij (ouders van) hoogsensitieve kinderen beter leren begeleiden? Schrijf je dan in voor de training “Begrijp & Begeleid kinderen met hoogsensitiviteit” ( B&B HSK). Je ontvangt per mail meer informatie. Na betaling is je inschrijving definitief. De trainingen zitten snel vol, dus wees er op tijd bij.

Voorwaarden
Je ontvangt na aanmelding een factuur. Pas na betaling is jouw inschrijving definitief. Je kunt deze training tot 7 weken van te voren kosteloos annuleren. Na die tijd krijg je geen geld terug, maar kun je wel een vervanger sturen. De training gaat door bij 10 deelnemers of meer. Dit hoor je minimaal 4 weken van te voren. Het maximum aantal deelnemers is 16. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

HSK-professional
Na deelname aan deze training ontvang je een certificaat. Daarmee kun je aan je klanten laten zien dat je op de hoogte bent van de nieuwste inzichten. Daarnaast is er een mogelijkheid de training af te ronden met het schrijven van een paper, waarin je laat zien het geleerde toe te kunnen passen op een casus. Je wordt dan gecertificeerd HSK Coach. Jij krijgt dan met jouw praktijk speciale aandacht op www.hoogsensitief.nl. Informeer naar de precieze regeling en de kosten.

Deze vijfdaagse, volledig verzorgde training biedt veel extra’s (gratis boek, gratis onderzoeksresultaten, gratis eten en drinken) en heeft ongelofelijk veel waarde voor je praktijk. Je kunt je nu inschrijven voor slechts €1997,=

Je bent dan helemaal op de hoogte van alle wetenschappelijke inzichten, zowel de basis die Elaine Aron heeft gelegd,
als de nieuwste inzichten op het gebied van hoogsensitiviteit in relatie tot genen, brein en opvoeding.

Ik heb al veel trainingen gevolgd de laatste jaren en vaak miste ik ergens iets.
Deze training van Esther Bergsma biedt een compleet, helder en goed onderbouwd geheel over hoogsensitiviteit en de begeleiding van hoogsensitieve kinderen. Voor mij klopte alles tijdens deze training.

Esther is zeer deskundig, respectvol en authentiek. Dit maakt dat de sfeer open en prettig was.

Ik raad de training aan, aan iedereen die te maken heeft met hoogsensitiviteit of er meer over wil weten.

Sasja Kinds

Bij Sasja Coaching

Esther heeft een hele mooie en duidelijke training opgezet die hoogsensitiviteit eer aan doet. De onderzoeken die er zijn op hsp gebied worden logisch en in samenhang behandeld. Deze training – die de kennis over hoogsensitiviteit op zo’n mooie en heldere manier deelt – is echt een aanwinst voor HSP-Nederland.

Sannie Alblas-Smit

HSP Coach - therapeut

Ik raad HSP coaches deze training van harte aan. Ondanks dat ik al veel opleidingen over Hoogsensitiviteit heb gevolgd, bleef Esther me boeien en verrassen met nieuwe invalshoeken.

Cathy Spaas

HSP Coach

Ik heb voor deze training gekozen, omdat hij er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit stak. Esther is voor mij degene die UNIEK is op dit gebied. Ik dacht dat ik al veel wist, maar door deze training ben ik nog meer op de hoogte van wat hoogsensitiviteit inhoudt, de wetenschap over het hoogsensitieve brein, en wat het kan betekenen voor het kind als zij de juiste begeleiding krijgen. Ik kan nu hoogsensitieve kinderen bieden wat ze nodig hebben om te stralen in wie ze zijn.

Miranda van der Hart

Praktijk ZHIJN Coachpraktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders

Een must voor elke professional die in aanraking komt met hoogsensitiviteit.

Iris van den Berg

Coach

Deze training vind ik zo zinvol. Esther Bergsma brengt de informatie open, warm, echt en doorleefd. Ik werd blij verrast door haar heldere uitleg en haar samenvatting van een grote hoeveelheid en diversiteit aan wetenschappelijk onderzoek vertaald naar een praktische vorm gericht op de doelgroep HSP.
Als psycholoog hoop ik dat door deze wetenschappelijk onderbouwing meer ruimte ontstaat in GGZ-land om het temperament HSP als grondslag mee te nemen in de gehele diagnostiek.

Wies Akkermans

Psycholoog

De kennis die in deze training gedeeld wordt is zo compleet. Het geeft enorm veel duidelijkheid over hoogsensitiviteit, ook ten opzichte van andere diagnoses.

Wilma Strijker

Argo - begeleiding op maat

De wetenschappelijke benadering maakte dit tot een fijne training, waar ik veel aan zal hebben in mijn praktijk.

Natasja Esmeijer

Beeldig Brein

Ik hoop dat ook docenten deze meer dan goede training zullen volgen. Het geeft wetenschappelijke inzichten over de eigenschap hoogsensitiviteit zodat duidelijk wordt hoe je hoogsensitieve kinderen kunt herkennen en begeleiden.

Tanja Hulsman

Docent VMBO

Ik heb genoten van deze training en de kennis, kunde en het verhaal van Esther. Trots dat ik strakjes met mooie handvatten hoogsensitieve kinderen en hun ouders kan begeleiden naar een situatie waarin zij allen beter tot hun recht komen en deze bijzondere karaktereigenschap van zichzelf/hun kind gaan leren waarderen.

Arianne Huisman

Kindercoach bij Kindercoachpraktijk G.I.J.Z.

Mijn ambitie is de verkenning, erkenning en herkenning van Hoogsensitiviteit te stimuleren.”

Acceptatie is nog een fikse uitdaging. Veel ouders zijn dan ook op zoek naar hulp bij de opvoeding van hun hoogsensitieve kind. Vaak voelen ze zich machteloos. Ze willen hun kind helpen zich staande te houden, maar weten niet hoe. Naar aanleiding van mijn boek krijg ik verzoeken van ouders uit het hele land. Om al die ouders te helpen zijn veel meer hulpverleners nodig.
In deze training geef ik gedegen en praktisch inzicht in het begrijpen en begeleiden van hoogsensitieve kinderen. Het is een verdieping van de kennis in mijn boek. Gezamenlijk duiken we de materie in, bespreken we wetenschappelijke onderzoeken, leggen we verbanden en verdiepen we ons in de BABA-methode. Zodat we nog beter in staat zijn hoogsensitieve kinderen te begrijpen en begeleiden.

— Esther Bergsma