(0592) 861 792 info@hoogsensitief.nl

Training Begrijp & Begeleid kinderen met hoogsensitiviteit

Werk jij als professional (ook) met hoogsensitieve kinderen? Wil je hen beter leren begrijpen? Of wil je ouders leren hoe zij hun hoogsensitieve kind kunnen begeleiden? Dan is deze training iets voor jou.

Ongeveer 20% van de kinderen is hoogsensitief. Hoogsensitieve kinderen hebben vaak problemen met slapen, eten of spelen. Op school ervaart de helft van de kinderen problemen; variërend van faalangst, overprikkeling, gepest worden tot onderpresteren. 

Om deze kinderen en hun ouders echt te kunnen begeleiden is het van belang te begrijpen wat Hoogsensitiviteit inhoudt. Ik ben ervan overtuigd dat goede kennis vaak ontbreekt.

In deze training krijg je diepgaand inzicht in Hoogsensitiviteit. Je weet, voelt en snapt waarom een hoogsensitief kind gedrag vertoont. Zo kun je jouw aanpak nog beter afstemmen op jouw klanten. Of het nu kinderen of hun ouders zijn. In deze training krijg je dan ook achtergronden bij het effect van oefeningen, zodat je zelf je meest effectieve aanpak kunt ontwerpen. 

In de vijfdaagse training “Begrijp & Begeleid kinderen met hoogsensitiviteit” leer je meer over:

• hoogsensitiviteit (wetenschappelijke benadering)
• kenmerken van hoogsensitieve kinderen (HSK)
• effecten zoals overprikkeling, faalangst, laag zelfbeeld
• relatie tot diagnoses als ASS en ADHD
• probleemgebieden zoals slapen, eten, spelen, leren
• effecten van opvoeding
• benadering vanuit: eigenschap – effect – behoefte – gedrag
• BABA-methode inzetten
• gesprekstechnieken met ouders (mmv een trainingsacteur)
• PMT-interventies bij overprikkeling

De trainer:
Drs. Esther Bergsma is auteur van Hoogsensitieve kinderen; praktische leidraad voor ouders en professionals”, sociaal-wetenschappelijk onderzoekster, registercounsellor en expert Hoogsensitiviteit (licensed by dr. Elaine Aron®). Zij is verkozen tot HSP-professional van het Jaar 2017 in de categorie Bedrijfsleven. En bovenal; moeder van twee hoogsensitieve kinderen.

Je ontvangt:
• Vijf compleet verzorgde lesdagen (twee keer tweedaagse plus 1 losse lesdag)
• drie keer lunch en twee keer diner
• koffie, thee en luxe versnaperingen
• nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoogsensitiviteit, brein en psyche

Plus deze extra’s:
• het boek “Hoogsensitieve kinderen”
• complete werkmap (ook te gebruiken als naslagwerk)
• onderzoeksrapportage (inclusief nog niet eerder gepubliceerde gegevens)
• certificaat van deelname

De investering voor deze vijfdaagse training bedraagt €2495,=.

 

Laatste inschrijfdatum is 17 september 2019.

Dat is inclusief volledige verzorging, certificaat, alle materialen en het boek “Hoogsensitieve kinderen“.

Nuchter

Hoogsensitiviteit is niets meer of minder dan een eigenschap. Een eigenschap met voordelen, maar in sommige situaties ook nadelen. In deze training neemt Esther je mee langs de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit ontwikkelings-, cognitieve- en neuropsychologie (zie voor een korte samenvatting van de wetenschap). Daardoor zijn er direct een aantal misverstanden minder en ben je beter onderlegd in gesprekken met ouders, artsen of andere hulpverleners.

HSK professional

Wil je met je praktijk meer zichtbaarheid op www.hoogsensitief.nl? Esther biedt de mogelijkheid om een speciale vermelding te behalen. Je doet dat door een ‘examenpaper’ te schrijven (lees verderop meer). Nieuwe klanten worden dan doorverwezen naar jouw praktijk. Je krijgt een mooi plekje op dit (veel gelezen) online-platform.

Programma 5- daagse training

Zwolle (najaar 2019): nog enkele plekken vrij!

Locatie: De Nieuwe BuitenSociëteit – een prettige sfeer met heerlijke lunch – direct naast station én genoeg parkeergelegenheid

Dag 1: donderdag 26 september(13.30 tot 21.00 uur) – wetenschap
onderzoek naar hoogsensitiviteit, rol van genen, werking hersenen

Dag 2: vrijdag 27 september (9.30 tot 16.00 uur) – opvoeding en diagnoses
ontwikkelingspsychologieenvironmental sensitivity, temperament, verschillen met diagnoses

Dag 3: vrijdag 11 oktober (9.30 tot 16.00 uur ) – probleemgedrag
analyseren van: eigenschap – effect – behoefte – gedrag, eigenschappen zoals extraversie, sensatiezucht, hoogbegaafdheid, sterke wil

Dag 4: donderdag 31 oktober (13.30 tot 21.00 uur) – BABA-methode
vanuit verbinding begrenzen hoe doe je dat? Leer de stappen uit de methode toepassen

Dag 5: vrijdag 1 november (9.30 tot 16.00 uur) – interventies
hoe kan je jouw begeleiding praktisch vormgeven?

Het uitgebreide programma is op te vragen via onderstaand formulier.

De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.  

Training B&B HSK

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Unieke training

  • gedegen basis én verdieping
  • wetenschappelijke kennis
  • heldere aanpak
Wil jij (ouders van) hoogsensitieve kinderen beter leren begeleiden? Schrijf je dan in voor de training “Begrijp & Begeleid kinderen met hoogsensitiviteit” ( B&B HSK). Je ontvangt per mail meer informatie. Na betaling is je inschrijving definitief. De trainingen zitten snel vol, dus wees er op tijd bij.

Voorwaarden
Je ontvangt na aanmelding een factuur. Pas na betaling is jouw inschrijving definitief. Je kunt deze training tot 7 weken van te voren kosteloos annuleren. Na die tijd krijg je geen geld terug, maar kun je wel een vervanger sturen. De training gaat door bij 10 deelnemers of meer. Dit hoor je minimaal 4 weken van te voren. Het maximum aantal deelnemers is 16. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

HSK-professional
Na deelname aan deze training ontvang je een certificaat. Daarmee kun je aan je klanten laten zien dat je op de hoogte bent van de nieuwste inzichten. Daarnaast is er een mogelijkheid de training af te ronden met het schrijven van een paper, waarin je laat zien het geleerde toe te kunnen passen op een casus. Je wordt dan gecertificeerd HSK Coach. Jij krijgt dan met jouw praktijk speciale aandacht op www.hoogsensitief.nl. Informeer naar de precieze regeling en de kosten.

Deze vijfdaagse, volledig verzorgde training biedt veel extra’s (gratis boek, gratis onderzoeksresultaten, gratis eten en drinken) en heeft unieke waarde voor je praktijk. 

Je bent dan helemaal op de hoogte van alle wetenschappelijke inzichten, zowel de basis die Elaine Aron heeft gelegd,
als de nieuwste inzichten op het gebied van hoogsensitiviteit in relatie tot genen, brein en opvoeding. Bovendien ben je in staat je begeleiding aan te passen aan het kind.

Ik heb al veel trainingen gevolgd de laatste jaren en vaak miste ik ergens iets.
Deze training van Esther Bergsma biedt een compleet, helder en goed onderbouwd geheel over hoogsensitiviteit en de begeleiding van hoogsensitieve kinderen. Voor mij klopte alles tijdens deze training.

Esther is zeer deskundig, respectvol en authentiek. Dit maakt dat de sfeer open en prettig was.

Ik raad de training aan, aan iedereen die te maken heeft met hoogsensitiviteit of er meer over wil weten.

Sasja Kinds

Bij Sasja Coaching

Esther heeft een hele mooie en duidelijke training opgezet die hoogsensitiviteit eer aan doet. De onderzoeken die er zijn op hsp gebied worden logisch en in samenhang behandeld. Deze training – die de kennis over hoogsensitiviteit op zo’n mooie en heldere manier deelt – is echt een aanwinst voor HSP-Nederland.

Sannie Alblas-Smit

HSP Coach - therapeut

Ik raad HSP coaches deze training van harte aan. Ondanks dat ik al veel opleidingen over Hoogsensitiviteit heb gevolgd, bleef Esther me boeien en verrassen met nieuwe invalshoeken. Cathy Spaas

HSP Coach

De wetenschappelijke onderbouwing van Hoogsensitiviteit helpt mij om binnen de reguliere geneeskunde meer bekendheid te genereren. Als kinderergotherapeut / S.I. therapeut worstel ik al jaren met deze groep overprikkelde kinderen. Het is meer dan fysieke overprikkeling waar zij tegenaan lopen en waar ik als S.I. therapeut in gespecialiseerd ben. Met deze training is mijn kennis rondom Hoogsensitiviteit vergroot en heb ik tools gekregen om deze groep kinderen en hun ouders te begeleiden.

Vera Oude Sanderink

kinderergotherapeut / S.I. therapeut

Ik heb voor deze training gekozen, omdat hij er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit stak. Esther is voor mij degene die UNIEK is op dit gebied. Ik dacht dat ik al veel wist, maar door deze training ben ik nog meer op de hoogte van wat hoogsensitiviteit inhoudt, de wetenschap over het hoogsensitieve brein, en wat het kan betekenen voor het kind als zij de juiste begeleiding krijgen. Ik kan nu hoogsensitieve kinderen bieden wat ze nodig hebben om te stralen in wie ze zijn. Miranda van der Hart

Praktijk ZHIJN Coachpraktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders

Een must voor elke professional die in aanraking komt met hoogsensitiviteit.

Iris van den Berg

Coach

Ik heb genoten van deze training en de kennis, kunde en het verhaal van Esther. Trots dat ik strakjes met mooie handvatten hoogsensitieve kinderen en hun ouders kan begeleiden naar een situatie waarin zij allen beter tot hun recht komen en deze bijzondere karaktereigenschap van zichzelf/hun kind gaan leren waarderen. Arianne Huisman

Kindercoach bij Kindercoachpraktijk G.I.J.Z.

Voor mij is de meerwaarde van deze training dat ik een goed (wetenschappelijke) onderbouwde kennis en inzichten heb gekregen. Deze kun je ook heel praktisch inzetten. Hiermee kan ik gericht met kinderen en ouders aan de slag. Het fijne is dat er ook voldoende mogelijkheid was om te oefenen, maar vooral het goed met elkaar kunnen sparren om zo de nieuw opgedane kennis te doorgronden. Het is heel prettig dat Esther ook mede gebruik maakt van de door ons zelf ingebrachte casussen waardoor je er direct mee aan de slag kan en de training voor je gaat “leven”. Ik vond deze intensieve training een absolute meerwaarde hebben voor mijn praktijk. Hier word ik niet alleen blij van maar ik weet zeker ook veel kinderen en hun ouders.

Hélène Zack

Praktijk Ruggespraak

De kennis die in deze training gedeeld wordt is zo compleet. Het geeft enorm veel duidelijkheid over hoogsensitiviteit, ook ten opzichte van andere diagnoses.

Wilma Strijker

Argo - begeleiding op maat

De wetenschappelijke benadering maakte dit tot een fijne training, waar ik veel aan zal hebben in mijn praktijk. Natasja Esmeijer

Beeldig Brein

Ik hoop dat ook docenten deze meer dan goede training zullen volgen. Het geeft wetenschappelijke inzichten over de eigenschap hoogsensitiviteit zodat duidelijk wordt hoe je hoogsensitieve kinderen kunt herkennen en begeleiden.

Tanja Hulsman

Docent VMBO

Deze training vind ik zo zinvol. Esther Bergsma brengt de informatie open, warm, echt en doorleefd. Ik werd blij verrast door haar heldere uitleg en haar samenvatting van een grote hoeveelheid en diversiteit aan wetenschappelijk onderzoek vertaald naar een praktische vorm gericht op de doelgroep HSP.
Als psycholoog hoop ik dat door deze wetenschappelijk onderbouwing meer ruimte ontstaat in GGZ-land om het temperament HSP als grondslag mee te nemen in de gehele diagnostiek. Wies Akkermans

Psycholoog

De volledigheid van de training maakt het voor mij uniek. Vooral dat wetenschap en de praktijk voor mij goed met elkaar werden verbonden op een logische en gestructureerde manier.

Jobke Kobossen

maatschappelijk werkster

Mijn ambitie is de verkenning, erkenning en herkenning van Hoogsensitiviteit te stimuleren.”

Acceptatie is nog een fikse uitdaging. Veel ouders zijn dan ook op zoek naar hulp bij de opvoeding van hun hoogsensitieve kind. Vaak voelen ze zich machteloos. Ze willen hun kind helpen zich staande te houden, maar weten niet hoe. Naar aanleiding van mijn boek krijg ik verzoeken van ouders uit het hele land. Om al die ouders te helpen zijn veel meer hulpverleners nodig.
In deze training geef ik gedegen en praktisch inzicht in het begrijpen en begeleiden van hoogsensitieve kinderen. Het is een verdieping van de kennis in mijn boek. Gezamenlijk duiken we de materie in, bespreken we wetenschappelijke onderzoeken, leggen we verbanden en verdiepen we ons in de BABA-methode. Zodat we nog beter in staat zijn hoogsensitieve kinderen te begrijpen en begeleiden.

— Esther Bergsma