In de naam van Liefde, stop met het overdenken. Stop met het overanalyseren van Alles wat Is. Het maakt je verward en gedesoriënteerd als je teveel in jouw gedachten blijft rondhangen. Jouw Ego neemt jouw systeem daarmee over en jouw hart kan je niet die liefde laten voelen, die je eigenlijk wilt voelen. Dit denkproces neemt je mee de diepte in. Laat los deze negatieve gedachten! Het brengt je nergens namelijk!

*

Mijn gedachten. Wat heb ik ze verafschuwd! Ik kon dagenlang in mijn eigen gedachtewereld ronddwalen en me zo gek laten maken dat ik zelf de weg kwijt begon te raken. Het patroon bleef zich herhalen en mijn leven leek onbestuurbaar. De negativiteit overheerste mijn leven en het nam me compleet over. Mijn hele Zijn was ingesteld op deze gedachten. Tot instorten aan toe, bleef ik steevast geloven dat ik het niet waard was om gelukkig te worden. Dat ik van binnen zo kapot gemaakt was, dat ik niet meer geheeld kon worden.

*

Als je gelooft in deze negatieve gedachten dan lijkt alles wat iedereen je probeert “wijs te maken” een onmogelijke opgave. Het lijkt alsof niemand je begrijpt, want deze gedachten zijn zo krachtig en diepgeworteld in jouw hele Zijn. Je kunt haast niet anders dan het gaan geloven, want de warmte en de Liefde die je zou mogen ervaren zijn nergens te bekennen. Dus waarom zou je vertrouwen hebben dat het anders kan en mag?

*

Ik werd door allerlei omstandigheden neergehaald. Ik werd vernietigd door mijn eigen gedachtenspinsels. De cirkel van negativiteit bleef maar rondcirkelen. Draaiend en draaiend, totdat ik er zelf aan onderdoor ging. Ik trok negatieve gebeurtenissen aan als een spons en zoog alles in me op. Dat voedde juist de cirkel en de storm die in me woedde werd groter en groter. Ik begon me af te vragen wat ik hier nou aan het doen was. Wat beteken ik nou echt? En wat heeft mijn leven voor zin als ik alleen maar in die negatieve spiraal kon functioneren?

*

Het maakt je twijfelen aan de wereld en aan hoe deze zich aan je laat zien. Alles wordt donker en grauw om je heen. De lichtpuntjes die je ziet door de dag heen, hebben totaal geen betekenis. Het is toch niet voor jou weggelegd. Alleen is dat niet waar! Het is jouw Ego die spreekt en maakt je helemaal gek met zijn intimiderende woorden. Deze woorden snijden door je Ziel en doen zo ontzettend veel pijn. Deze pijn valt bijna niet te beschrijven.

*

Door de vertroebeling van jouw gedachten krijg je een vertekend beeld van de werkelijkheid. Jouw realiteit is niet dat wat er werkelijk is. Je leeft in een schijnwereld die jouw leven heeft overgenomen en je lijkt zo vast te zitten in jouw eigen patronen. Je mag deze patronen gaan doorbreken. Je mag in een helder moment kiezen voor Liefde. Dat is jouw recht!

*

Als je merkt dat je even bij een lichtpuntje bent aangekomen, pak dan jouw kans! Maak voor jezelf het troebele water weer helder. Het zal niet makkelijk zijn, maar door er Liefde aan toe te voegen, zal het vuil oplossen en het water kristalhelder worden. Door deze toevoeging zullen ook jouw gedachten kristalhelder kunnen gaan worden. Je moet wel blijven roeren, want anders neemt het zijn oude vorm weer aan!

*

Sta jezelf toe dat je eigen baas wordt over jouw gedachten. Zeg STOP! Stop uit naam van Liefde! Neem de controle terug en geef jouw Ziel voeding. Waar word je blij van? Wat maakt jouw Ziel stralen? Ga die dingen doen, ook al wil jouw Ego dat niet, en maak gebruik van jouw innerlijke kracht om te worden wie je bent. Je bent tóch doorgegaan met leven, dus hebt niet opgegeven. Dit betekent dat je beschikt over een hoge dosis doorzettingsvermogen.

*

Spreek jouw doorzettingsvermogen aan en leidt dit naar het troebele water. Gooi het erin, samen met Liefde en Licht. Zoek jouw lichtpuntjes en geef die aandacht. Noteer ze voor jezelf en lees het iedere dag door aan het eind van de dag. Zo ga je leren zien wat je eigenlijk allemaal goed doet. Heel langzaam, beetje bij beetje, zul je gaan merken dat je kracht toeneemt. Je Ego gaat tegensputteren, maar blijf in controle! Jij bent de baas over jouw gedachten! Vergeet jouw innerlijke Zelf niet! Die is nu aan zet!

*

Kyra Swanenberg (1980) is zelf ook hooggevoelig en is ouder van een hoogsensitief kind. Zij woont samen met haar partner en twee zoons in Tilburg. In haar leven heeft zij veel meegemaakt en heeft daar haar lessen uit geleerd. Ze houdt van het schrijven van intuïtieve teksten, waarmee zij graag wil bereiken dat andere (hoog)sensitieve personen erkenning en herkenning vinden in haar verhalen. Dit, om mensen te ondersteunen en verder te brengen in hun eigen proces. Hoogsensitief.NL is voor haar het perfecte platform, alsmede haar eigen Facebookpagina (Schrijfsels vanuit de Ziel).
Please follow and like us:

Pin It on Pinterest