Door: Kyra Swanenberg
Vrij van belemmerende gedachten, vrij van negatieve gevoelens. Je niet meer gevangen voelen in je eigen Wezen. Dat is voor mij een gevoel van vrijheid!
Zo’n lange tijd heb ik in gevangenschap verkeerd. Het leek alsof dit nooit meer over zou gaan. Dat maakte me vaak angstig en moedeloos. Deze tornado van negatieve emoties raasde door mijn lijf en mijn hele Zijn. Ik werd één met het angstige besef dat ik mijn leven diende te leven in een afgesloten doolhof.
Steeds meer weer rondlopen, hetzelfde rondje, tegen muren aan botsend en geen uitweg kunnen vinden!
Indien je in zo’n situatie zit en de uitweg niet te vinden lijkt, bedenk dan dat jouw uitweg niet extern te vinden is, maar juist intern. Probeer het niet te zoeken in bevestiging van anderen, maar leer jezelf te waarderen voor wie je bent. Er is namelijk geen uitweg uit een doolhof dat je zelf creëert. De uitweg ligt binnenin je kern, in jouw hart en Ziel.
Ik heb zoveel wegen bewandeld, van psychiatrie tot en met verslavingszorg, maar zij konden mij niet helpen. Ik dacht overal een sleutel te kunnen vinden voor het negatieve gevoel, maar vond hem nooit. Die frustratie en het verdriet die dit mee zich meebracht, maakte dat ik juist verder wegzakte en dieper mijn doolhof in ging. Ik creëerde juist steeds meer en meer gangetjes, waardoor het leek alsof ik verdwaalde in mijn eigen gedachtewereld en gevoelsleven.
Door naar jezelf te kijken met innerlijke kracht en liefde voor jouw Zijn, je bent namelijk al goed zoals je bent, besef je “ineens” dat er helemaal geen doolhof is. Dat je vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt, als je maar die stappen blijft zetten en je niet verliest in jouw gedachten. Die maken namelijk dat je je slecht voelt over jezelf en bepalen jouw gevoel.
Creëer voor jezelf die vrijheid! Vrijheid die door je lichaam stroomt. Samen met Liefde vormt dit een prachtig geheel. Jouw menszijn is iets waardevols en dat mag je gaan beseffen. Het is al goed zoals het is, je bent al goed zoals je bent, er hoeft niks aan je te veranderen! Heb jezelf lief en zorg goed voor jezelf, daarmee bereik je zoveel meer en kun je jouw leven gaan leven in de vrijheid die je verdient.
Kyra Swanenberg (1980) is zelf ook hooggevoelig en is ouder van een hoogsensitief kind. Zij woont samen met haar partner en twee zoons in Tilburg. In haar leven heeft zij veel meegemaakt en heeft daar haar lessen uit geleerd. Ze houdt van het schrijven van intuïtieve teksten, waarmee zij graag wil bereiken dat andere (hoog)sensitieve personen erkenning en herkenning vinden in haar verhalen. Dit, om mensen te ondersteunen en verder te brengen in hun eigen proces. Hoogsensitief.NL is voor haar het perfecte platform, alsmede haar eigen Facebookpagina (Schrijfsels vanuit de Ziel).
Please follow and like us:

Pin It on Pinterest