Door: Kyra Swanenberg

Door de mensen van wie je houdt, wil je je graag geliefd en gewaardeerd voelen. Maar wat als je die waardering niet krijgt en dit niet vanzelfsprekend is? Kruip je dan terug in je schulp? Laat je de negativiteit opnieuw overheersen?

Onzeker

Het zijn lastige vraagstukken, want het liefst zou je door je naaste mensen in jouw kracht gezet willen worden. Het ontneemt zelfs kracht als er niet prettig op je gereageerd word. Vooral, net zoals bij mij, dat wanneer je zelfvertrouwen nog niet helemaal stabiel is en je nog onzeker bent over je eigen kunnen, is dit geen gemakkelijke uitdaging. Er zit vaak wat onder verborgen bij de ander en dat maakt het ingewikkeld.

Verwachtingen

Toch is het belangrijk dat je leert bij jezelf te blijven en te blijven staan achter jouw eigen keuzes. Jij bent het belangrijkste in jouw leven! Zolang je de liefde voor jezelf maar laat spreken. Geef aan wat je fijn vind en laat het dan bij de ander. Krijg je niet wat je verwacht, verwachtingen hebben van anderen is eigenlijk nooit haalbaar, dan is het sowieso al lastig om als hooggevoelig mens te hopen dat je terugkrijgt wat je geeft. Geven, dat is een kracht van ons, dus hopen of zelfs verwachten dat je dit ook terugkrijgt van anderen is eigenlijk niet realistisch.

Verbinding

Soms knaagt er dan iets. Jij wilt je graag geliefd voelen door je naasten. Jij wil ook graag erkenning vinden bij mensen die je liefhebt. De Ziel wil verbintenissen aangaan en zich graag omringen met Zielen waarmee ze een diepe verbinding voelt. Daardoor kan ze vrijer zijn en dieper contact voelen. Dat is de wens van de Ziel. Dus het kan tegen jouw principes indruisen dat je niet krijgt wat je verdient. Dit kan vanuit een stuk jaloezie komen, of het misgunnen van geluk. Of de connectie die je hoopt te vinden bij de ander, die is er gewoonweg niet. Dat is een acceptatieproces wat je aan zult moeten gaan.

Accepteren

Door dit te leren accepteren en proberen los te laten, zal er voor jezelf meer ruimte komen tot groei. De liefde mag er dan nog steeds zijn, maar belangrijker is dat je vooral jezelf liefhebt! Dat je kijkt naar de mensen die jou wel omhoog halen en niet mee naar beneden nemen. Door goed te voelen wie jou tot steun zijn en wie niet, zul je soms mensen moeten loslaten en ze hun eigen weg laten bewandelen.

Vergeef jezelf en de ander, want vaak is het geen onwil maar onmacht! Daarmee creëer je weer die nodige ruimte voor jezelf om jouw Zielsdoel te vervullen hier op Aarde. Jouw Pad ligt voor je en met de juiste mensen om je heen zul je jouw Pad krachtig bewandelen. Sta sterk in jouw eigen Zijn en laat de ander die niet steunend is voor jou, maar even gaan. Laat het los en wandel door, zodat jij kunt blijven groeien naar wie jij wil en mag zijn!

 

Kyra Swanenberg (1980) is zelf ook hooggevoelig en is ouder van een hoogsensitief kind. Zij woont samen met haar partner en twee zoons in Tilburg. In haar leven heeft zij veel meegemaakt en heeft daar haar lessen uit geleerd. Ze houdt van het schrijven van intuïtieve teksten, waarmee zij graag wil bereiken dat andere (hoog)sensitieve personen erkenning en herkenning vinden in haar verhalen. Dit, om mensen te ondersteunen en verder te brengen in hun eigen proces. Hoogsensitief.NL is voor haar het perfecte platform, alsmede haar eigen Facebookpagina (Schrijfsels vanuit de Ziel).
Please follow and like us:

Pin It on Pinterest