‘Good people bring out the good in people’

Inlevingsvermogen

HSP hebben een groot hart en kunnen vaak niet begrijpen waarom anderen naar en hard uit de hoek kunnen komen en weinig inlevingsvermogen lijken te hebben. En het lijkt alsof ze je dingen niet gunnen.

Als je zelf iedereen alles gunt is het heel moeilijk je in te denken waar deze  jaloezie vandaan komt. Dit komt bij mensen natuurlijk voort uit onvrede met zichzelf en hun eigen leven maar dit wil niet zeggen dat het je geen pijn kan doen.

Goed voor een ander

Wat mij heel erg helpt is om te denken dat deze mensen zichzelf nog wel tegen gaan komen. En uiteindelijk is dat natuurlijk ook zo, innerlijke vrijheid en geluk kun je alleen ervaren als je ook goed bent voor anderen. En je kunt het natuurlijk ook bespreekbaar maken, zeker als het mensen zijn die dichtbij je staan. Dat je het gevoel hebt dat ze niet echt blij voor je zijn en waarom dit dan zo is. Waarom zijn ze niet tevreden met hun eigen leven? Is er misschien iets waar jij dan bij kunt helpen zodat zij uiteindelijk ook gelukkiger kunnen zijn en meer uit zichzelf kunnen halen.

Mindset

Vanaf het moment dat ik mijn mindset heb veranderd en veel bewuster ben geworden is mijn leven veranderd. Je oogst wat je zaait. Positieve gedachten leiden tot goede uitkomsten en negatieve gedachten en emoties tot negatieve uitkomsten. Het lijkt allemaal zo voor de hand liggend en toch komt een negatieve gedachte snel op en is een negatieve uitspraak zo gedaan.

Bewust

Pas als je je echt bewust bent van alles wat je denkt en waarom en wat je zegt en waarom, kun je hier verandering in brengen. Pas als je echt de omslag maakt in je denken kun je een bevredigender leven leiden. Dat je in elke situatie kunt denken ‘wat leert mij dit?’ in plaats van ‘waarom overkomt mij dit?’.

Ik heb me er zelf ook schuldig aan gemaakt, praten om het praten. Om maar geen ongemakkelijke stiltes te laten vallen. Iedereen praat weleens over een ander maar het maakt natuurlijk wel een verschil op welke manier je dat doet. Uiteindelijk geeft het je nooit een goed gevoel als je anderen naar beneden haalt en sterke personen hebben hier ook helemaal geen behoefte aan. Sterke personen halen juist het beste in anderen naar boven.

Sinds ik me bezig houdt met bewuster leven gaat het beter met me en ik denk dat dit voor veel HSP geldt of kan gelden. Het helpt mij echt mezelf en mijn omgeving beter te begrijpen en helpen.

Selma, 33 jaar en woont in Zoetermeer met haar man en zoontje van vier jaar. Zij blogt over haar leven waarin zij steeds bewuster probeert te zijn. Ze is bezig met een opleiding kindercoach en zal zich specialiseren in het toepassen van meditatie en mindfulness binnen haar toekomstige praktijk. Ze hoopt anderen te inspireren en motiveren om met elkaar deze wereld een stukje mooier te kunnen maken. Lees meer op haar website Now We Are Free.

 

 

Please follow and like us:

Pin It on Pinterest